Bilirkişi raporuna giren kaldırım işgaline dava açtı

Güncelleme Tarihi:

Bilirkişi raporuna giren kaldırım işgaline dava açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2010 00:00

Emekli öğretmen Kerim Metli, trafik kazasında yaralandı. Bilirkişi, asıl kusurun, sürücü ile masa ve sandalyeyle kaldırımı işgal eden çevre esnafında olduğunu bildirdi. Metli, işgale izin veren belediyeye tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

BORNOVA Küçük Park 170 Sokak’ta bir yıl önce emekli fen bilgisi öğretmeni Kerim Metli (60), yolda yürürken arkadan gelen Belgin Gülen’in 42) kullandığı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle havaya fırlayan Metli, hızla yere düştü, iki omuru kırıldı. Metli, Ege Üniversitesi Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edilirken, sürücü hakkında, İzmir 15’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde, ‘yaralamaya sebep olmak’ suçundan dava açıldı. Geçen 14 Eylül’de sonuçlanan davada, tutuksuz yargılanan Gülen’e, bilirkişi raporu dikkate alınarak önce 3 ay 22 gün hapis verildi, daha sonra ceza ertelendi.
Yürümek olanaksız
Trafik bilirkişisi Abdullah Ateş’in mahkemeye gönderdiği raporda, Metli’nin araç yolunda yürüdüğü, ancak kaldırımda yürümesinin olanaksız olduğu, semt esnafının masa, sandalye, dolap gibi eşyalarla işgal ettiği yer aldı. Ateş, yayanın kaldırımlardaki fiziki engeller yüzünden araç yolunda yürümek zorunda kaldığını, bu nedenle asli kusurun sürücüyle çevre esnafında olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Avukat: Önlense o kaza olmazdı

Metli, bu gerekçelerle, sürücü ve Başkan Sındır aleyhine, toplam 13 bin 910 TL’lik tazminat davası açtı. Dava, 6’ıncı Asliye Hukuk Mahkemesi’nce kabul edilirken, önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacağı bildirildi. Avukat Ulusoy kaldırımların masa, sandalye, çiçek saksıları ve dolaplarla işgal edilmesinin önlenmiş olması durumunda, Metli’nin kaldırımdan yürüme imkanına sahip olacağını, kazanın da meydana gelmeyeceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!