Bilirkişi: Kusursuz Savcı: 15 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Bilirkişi: Kusursuz Savcı: 15 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2010 00:00

Çarptığı otomobildeki 3 kişinin ölümüne neden olan sürücü Öner Küçükvardar ile ölenlerin otomobilini kullanan ve raporlarda kusursuz bulunan Savaş Can’ın 15’er yıl hapis istendi.

Haberin Devamı

KORKUNÇ kaza, 3 ay önce  İzmir-Çeşme Otoyolu, Urla kavşağına 3 kilometre kala meydana geldi. Öner Küçükvardar (28) yönetimindeki otomobille Çeşme’ye giderken, iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu önünde seyreden Savaş Can (33) yönetimindeki otomobile arkadan çarptı. Kazada, hurda yığınına dönen, Can’ın kulladığı otomobilde bulunan Nurten Nadas (26) oğlu İlyas Nadas ile akrabaları Buse Ercik (15) yaşamını yitirdi. Kazada Küçükvardar, Can ve kızları İdil Can (1) ve Sude Can (7), ablası Serpil Ercik (18), Bilgen Can (33), Ömer Nadas (26) Burhan Tekin (25) yaralandı. 9 kişinin bulunduğu otomobili kullanan Can’ın, ailesi ve akrabalarıyla denize gitmek üzere yola çıktığı anlaşıldı. Küçükvardar tutuklandı.
Asli tam kusurlu
Soruşturmayı tamamlayan savcı, 3 kişinin ölümüne 8 kişişin de yaralanmasına neden olan sürücü Öner Küçükvardar ile diğer otomobili kullanan Savaş Can hakkında “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlarından, 15’er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava dosyasındaki trafik bilirkişisi raporunda, Öner Küçükvardar’ın “Asli tam kusurlu”, Savaş Can’ın ise “Kusursuz” olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!