Beyin cerrahları kapıştı

Güncelleme Tarihi:

Beyin cerrahları kapıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

SSK İzmir Eğitim Hastanesi Beyin Cerrahisi Kliniği kaynıyor. İddialar ürkütücü. Hastaları düşününce bazılarını yazmamanın daha doğru olduğuna inanıyorum. Çünkü ortada kanıtı yok. Klinikteki huzursuzluk kesin. Kliniğe 5 ay önce geçici görevle gelen şefle diğer uzmanlar arasında soğuk savaş yaşanıyor. İddiaya göre, şef ameliyatlara diğer uzmanları almıyor. Uzmanlar da şefin sarf malzemesi reçetelerini ‘‘Gereksiz ve pahalı’’ gerekçeleriyle imzalamıyor. Sorun öyle büyüdü ki, kendi içinde çözümlenemedi. Sonunda SSK müfettişleri olaya el koydu. 30 milyar liralık sarf malzemesinden hekimlerarasında sürtüşmeye kadar klinikteki her türlü sorun ve kaynaklar soruşturulacak. İnşallah kısa sürede soruşturma en adil şekilde gerçekleşir de huzuru kaçmış klinikte şifa arayan hastalar daha fazla etkilenmez.

Bir kutlama

GEÇTİĞİMİZ günlerde Antalya'da yapılan Ulusal Beyin Cerrahisi Kongresi'nde yeterlilik deneme sınavı yapıldı. 90 asistan ve uzmanın katıldığı sınavda Atatürk Eğitim Hastanesi Beyin Cerrahisi uzmanlarından Ender Tabur (3 yıl önce Avrupa Bord sınavını da kazandığını hatırlatmakta yarar var) birinci, İsmail Akol ikinci oldu. Sınav sonucu Klinik şefi Dr. Şevket Tektaş'ın koltuklarını kabarttı.

Bir uyarı

İZMİR Eczacı Odası Başkanı Levent Kamacık, bir süre önce ABD'de 341 hastanın kalp ritmini bozduğu ve 80'inin ölümüne yol açtığı gerekçesiyle satılması yasaklanan ‘‘Prepulsid’’ adlı mide ilacının, Türkiye'de yüz binlerce insan tarafından kullanıldığını bildirdi. Kamacık, uyarılarına karşın Sağlık Bakanlığı'nın ilacı toplatmayıp, kullanımını yasaklamadığını öne sürdü.

Dediğini yap, yaptığını asla

GÜNCEL Eczacılık Dergisi'ndeki bir habere göre; Türkiye, dünyada en çok sigara tüketilen ülkeler arasında ilk sıralarda. Ülkemizde yıllık tütün tüketimi 1960'larda 30 bin tonken şimdi 90 bin tona ulaşmış.

TÜRKİYE'de erkeklerin yüzde 62.8'i, kadınların ise yüzde 24.8'i sigara içiyor. Kadınların eğitim düzeyi yükseldikçe sigara alışkanlıkları artıyor. Meslek gruplarına göre sigara tüketimi konusunda yapılan bir araştırmanın sonuçları ilginç. Hekimler yüzde 54, öğretmenler yüzde 47.4 ile en çok sigara içilen meslekler. Sağlıkta ve eğitimde örnek alacağımız meslekler. Ne denir ki, dediklerini yap, yaptıklarını yapma, demek geliyor.

Destekleyelim

İZMİR Gazeteciler Cemiyeti, okur sayısını artırmak ve halk sağlığına katkı sağlamak amacıyla, ‘‘Üç Sigara Eksik İç, Bir Gazete Al’’ kampanyası başlattı. ‘‘Bir taşla iki kuş vurmak’’ buna denir.

Tuvalet derdi

ALSANCAK Devlet Hastanesi'nde uzun süredir yaşanan bir sorun var, tuvaletler. Galiba borular ters bağlanmış, o yüzden habire kırılıp dökülüyor, yenileniyor. Ama nedense olmuyor. Hastalar, çalışanlar perişan. Binayı yaptıran işadamı Salih İşgören yine bir milyar lira vermiş, en kısa zamanda onarılacakmış. Tabii ki hastanenin ihtiyaçları, sorunları bununla bitmiyor. Yeni başhekim Aslan Savaşan hizmetleri artırmak istiyor. Ama boş 3 ameliyathaneyi adam etmek, yoğun bakım ünitesi açmak, kuvöz ve fototerapi cihazı almak için kaynak gerekiyor. Bu yüzden de hayırseverlerden destek bekleniyor.

Rakipler havuzbaşında buluştu

İZMİR Tabip Odası'nın Dr. Fatih Sürenkök başkanlığındaki yeni yönetim seçim rekabetini sandıkta bıraktı. Hekimlerin sorunlarını çözmek için birlikte çalışma çağrısı yapan yönetimdeki Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu, Önce

Hekim ve Hekimler İçin Güçbirliği gruplarını Ege Sağlık Oteli'nde biraraya getirdi. Havuzbaşında bir kokteylle seçim yorgunluğunu atan hekimler, güçlü bir oda dileğiyle kadehlerini kaldırdı. (Fotoğraf:DHA- Serkan CİNGİCİK- İZMİR)

Kadercilik yapmıyorlar

SPİNA Bifida Derneği üyeleri her fırsatta biraraya gelip, dayanışmanın paylaşmanın en güzel örneklerini sergiliyorlar. Yine bir tiyatro gösterisini toplu halde izleyen spina bifidalı çocuklar ve aileleri, kadercilik yapmayıp hayatlarını renklendirerek yaşama küsenlere önemli mesajlar veriyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!