Beş yılda 100 milyon liralık yatırım yaptı

Güncelleme Tarihi:

Beş yılda 100 milyon liralık yatırım yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2010 00:00

İzmir'de 5 yılda 100 milyon liralık yatırım yapan işadamı Kasım Pırlant, “Elimden geldikçe İzmir’e yatırımlarımı sürdüreceğim” dedi.

İki yıl önce İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden aldıkları inşaat halindeki 23 katlı bina içinde 100 milyon TL.’lik yatırımla dev bir alışveriş merkezi kuran Kasım Pırlant, Amerikan teknoloji devi Best Buy’ın Ortadoğu’daki ilk mağazasının da yer aldığı Ege Park Balçova AVM’nin resmi açılışının Haziran ayı sonunda gerçekleştirileceğini söyledi. Binanın 25 bin metrekarelik bölümünde oluşturulan Ege Park Balçova AVM’de 75 mağazanın bulunduğunu belirten Pırlant, İzmir’de bulunmayan birçok markayı kente kazandırdıklarını ve alışveriş merkezinde bine yakın kişinin istihdam edileceğini vurguladı.
Hiç düşünmeden geldim
İzmir’in AVM’ler için çok büyük bir şehir olmadığını, ancak yüksek bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Kasım Pırlant, “Balçova, bir alışveriş merkezleri bölgesi haline geldi. Buradaki her AVM, ayrı özelliklerle ön plana çıkıyor. Ege Park kompleksi içinde 6 ay önce açılan Best Buy mağazası, İzmir’de teknoloji pazarının çekim noktası oldu. İzmir’de alışveriş merkezi sayısının artması, kaliteyi arttıracak ve bu gelişme de tüketicinin yararına olacaktır. Bu bölgede halen alışveriş merkezi yatırımlarına ihtiyaç var” diye konuştu. İzmir’de yatırıma devam edeceklerini hatırlatan Ege Park Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Pırlant, “Kriz döneminde 100 milyon lira gibi bir yatırım yapan iki üç şirketten biriyiz. Belli bölgelerde araştırmalarımız devam ediyor. Ama artık İstanbul’u da düşünüyorum. Bazı teklifler alıyoruz. Şu anda düşünce aşamasında ama o pazara da girmek istiyoruz. Anadolu kentlerinden de çok sayıda teklif geliyor fakat şu anda düşünmüyoruz” ifadesini kullandı. ABD’nin Chicago kentinde yaşadığını, orada iş ve alışveriş merkezlerinin bulunduğunu belirten Kasım Pırlant, 5 yıl önce Türkiye’de yatırım kararı aldığını ve hiç düşünmeden İzmir’e geldiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!