Güncelleme Tarihi:
Aslan, kentsel dönüşüm yasa tasarısını eleştirdi, şunları söyledi:“Hayati önem taşıyan yasa tasarısında belediyeler, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ve proje üst birlikleri devre dışı bırakıldı. Tüm yetkiler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrediliyor. Bu haliyle, bakanlık, cumhuriyet tarihinin en çok yetkisiyle donatılan bakanlığı haline geliyor. Öyle bir yetki ki, kentsel dönüşüm yapılacak konuda, pay sahiplerinde 2/3 uzlaşma sağlanmazsa, o zaman bakanlık gönüllülük esasını bir tarafa bırakıp kendisi yıkıp yapabilecektir. Bu arada, Zeytincilik Yasası’nın öngördüğü kısıtlamalar da kalkacak, böylece zeytincilik de darbe yiyecektir.”
Yasal yollara başvuracağız
Belediyelerin de, “Haraç gibi harç bedeli” aldığını iddia eden Aslan, şöyle konuştu:“Örnek vermek gerekirse, 2 yıl önce Dört Mevsim Konakları projesinde, konut başına 10 bin lira civarında harç ödenmiştir. Buna karşılık su, kanal, yol ve arıtma tesisi gibi altyapı yatırımlarını, Ege - Koop olarak kendi öz kaynaklarımızdan yapıyoruz.
Buna rağmen ilgili belediyelere geri alınması mümkün olmayan yüzde 25’lere varan avanslar ödüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurduk. Bakanlık valiliklere gönderdiği genelgeyle haksız uygulamanın son verilmesini istedi. Belediyeler uyarıya karşın devam ederse yasal yollara başvuracağız.”
Aslan ve ekibine güven
Ege-Koop 28. Olağan Genel Kurulu’nda yönetim ibra edildi. 2012 tahmini bütçesi de kabul edildi. Hüseyin Aslan başkanlığındaki Ege-Koop Yönetim Kurulu üyeleri, Ayşe Hergül, Nezih Yalman, Sadi Geçim, Zehra Ersaçan olurken, Denetim Kurulu Üyeliği’nde Bekir Metin Karadayı, Özgür Murat Kaynar, Tankut Ateşer de yerlerini korudu.