Belediyede büyü iddiası kovdurdu

Güncelleme Tarihi:

Belediyede büyü iddiası kovdurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2009 00:00

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, geçen cuma günü düzenlediği basın toplantısında, temizlik işlerinde görevli Fatma Hatuk Eryürek ile zabıta memuru Ayşegül Menderes’in domuz büyüsü yaptıkları gerekçesiyle işten çıkarıldığını açıkladı.

İki görevlinin, "Kendisine ve yardımcısına büyü yapma girişiminde bulunduğunu" iddia eden Kamacı, "Güvenlik kamerası kayıtlarını izlerken gözlerime inanamadım. Benim ve yardımcım Ahmet Karaoğlu’nun oda kapılarına ve yerlere büyü amaçlı domuz yağı sürüyorlardı. Durumu hemen belediyemizin disiplin kuruluna aktardık ve alınan karar uyarınca iş akitlerini fesh ettik" dedi. Kamacı, "Bu kişiler çayımıza zehir bile koyabilirdi. Artık çay ocaklarına kadar kamera koyma niyetimiz var. Bu tür olayların arkasından öldürülme olayları dahi çıkabilirdi, bu nedenle tedbir alacağız" dedi.

Kamera kayıtları

Kamacı, dün de 20 dakikalık güvenlik kamerası kayıtlarını basın mensuplarına izletti, ancak hukuki açıdan sorun olacağı gerekçesiyle vermedi, "İki kadın dava açarsa, görüntüleri savcılığa teslim ederiz" dedi. Kamera kayıtlarında, zabıta memuru Ayşegül Menderes olduğu iddia edilen kişi elinde bir sıvı, bir de katı madde taşıyor. Başkanın makam odası önüne gelen kadın, katı maddeyi oda kapısına ve yan pervazlarına sürüyor. Alt kata inen kadın, temizlik görevlisi Fatma Hatuk Eryürek olduğu öne sürülen bir kadınla konuşuyor. Ardından tekrar üst kata çıkıyor. Bu kez elindeki sıvıdan kapının önüne döküyor.

Eryürek ise yazılı açıklama yaptı, CHP’li olmadığı için işten çıkarıldığını savundu, şöyle dedi:

Çıkarılanlar cephesi

"Kamacı geldiğinde beni Fen İşleri’nden alıp santral görevlisi yaptı. Bir yıl sonra zabıta yaptılar. Daha sonra iş akdimi neden göstermeden askıya aldı. Sonra da Tapu Müdürlüğü’nde görevlendirdi. Burada personel ihtiyacı olmadığı ortaya çıkınca Fen İşleri’ne geri gönderildim. Apollon Tapınağı’nda kapı görevlisi olarak, ardında belediye garaj amirliği tamir atölyesinde çalıştım. Son olarak da Yalı Caddesi’nde temizlik görevlisi oldum. Bana gönderilen tebligatta iş akdimin neden fesh edildiğini anlamadım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım." Menderes ise açıklama yapmadı, ifadesinde, "Eryürek, beni cep telefonunda çekilmiş müstehcen görüntülerim bulunduğunu öne sürerek tehdit etti. Fatma’nın tehdidiyle bu işi yaptım" dediği iddia edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!