Belediye antik tiyatro projesine desteği kesti

Güncelleme Tarihi:

Belediye antik tiyatro projesine desteği kesti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2010 00:00

SELÇUK Belediyesi, dört yıldır işgücü, makine, tesisat ve maddi yardım sağladığı, Avusturya Arkeoloji Enstitüsü’nün yürüttüğü Efes Antik Tiyatrosu restorasyonuna desteğini çekti.

Başkan Vefa Ülgür, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın belediyeyi Efes Antik Kenti’nde görmek istemediğini öne sürdü, Avusturya Kazı Evi’nin disiplinli çalışması için desteği kestiklerinde devreye hemen sponsor sokulduğunu belirterek şunları söyledi:
Kazı evi oyalıyor
“Borusan Holding’in aktardığı kaynaklarla çalışmalar yürütülüyor. Ancak Avusturya Kazı Evi, bizim istediğimiz disipline sokulmazsa, 2013 ve 2018 yılları arasında koyduğumuz hedeflere varılamayacak. Çünkü, kazı evinin böyle bir hedefi yok. Kazı evi burada zaman kazanmaya çalışıyor. Burada herkesi oyalamaya çalışıyor. Tabi ki bakanlığı da oyalıyor. Sonuç olarak biz bu işin her ne kadar dışındaysak da takipçisi olacağız.”
Avusturya Arkeoloji Enstitüsü ve Efes Kazıları Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladsteatter, tiyatro restorasyon projesinin büyük ve maliyetli olduğuna dikkati çekerek, “Efes Vakfı ile özel sponsorlar bulduk. Bu bizim için büyük bir şans. Ancak yerel yönetimlerin, valilik ya da belediye başkanlığı olmadan bu projenin yürütülmesi zor olacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!