Güncelleme Tarihi:
1856 yılında bu semte kurulan kurulan Tarihi Basmane Fırını’nda odun ateşinden pişirilen ekmekler misafirlere ikram edildi. Ekmek tezgahının başı anacık babacık gününe döndü. Fırın sahibi Yıldırım Demir 500 kg doğal ekmek ikram ettiklerini dile getirdi.
Etkiniklerde özellikle resim, sergilerinin yanında panellerin ağırlığı da dikkat çekiyor. Agios Voukolus Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Eski Zamanlardan Günümüze Basmane ve Çevresi" konulu Moderatörlüğünü Yaşar Ürük’ün yaptığı panelde sanat tarihçileri Ertan Daş, Şakir Çakmak, Araştırmacı Yazar İlhan Pınar, Gazeteci Yazar Lütfü Dağdaş, Arkeolog Şükrü Tül katıldı. Panelde semtin binlerce yıllık tarihi ile igili anlatılanları çoğunluğu ünivesitede öğrencisi olan seyirciler merakla dinledi.