Başkan Kocoğlu: “Yapılabilecek her şeyi yaptık”

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocoğlu: “Yapılabilecek her şeyi yaptık”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2013 00:00

Mülk sahiplerinin yaptığı eyleme Kocaoğlu'ndan cevap geldi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Toplantının gündemini Balçova arsa mağdurları olarak bilenen mülk sahiplerinin belediye önünde yaptığı eylem oluşturdu.

Meclis toplantısı öncesi, belediye binası önüne gelen Balçova Arsa Mağdurları istedikleri imar izinlerinin verilmediğini gerekçe göstererek eylem yaptı.

Arsalarını yaklaşık 40 yıl önce satın alan ancak 12 Eylül Darbesi nedeniyle tapularına kavuşamayan arsa mağdurları, kendileri için hazırlanan imar planlarını eleştirdi.

Avukat Kemal Turan “Bir holding yöneticisi, inşaat alanının yüzde 23'ünü kamuya terk ederken, bizden, arsamızın yüzde 70'ini terk etmemiz isteniyor. Birileri fazla pay ve para alırken biz mağdur ediliyoruz. Bu adaletsizlik izah edilmeli. Başkan, bürokratlar ve meclis üyelerinin olduğu bir yerde özel görüşme talep ediyoruz. Mağdurların sayısı 20 bini buldu. AİHM'de davalarımız sürüyor. Bu bir ilke davasıdır. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

Haberin Devamı

“ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

Başkan Kocaoğlu ise bu konu ile ilgili olarak mecliste Balçova arsa mağdurlarına ilişkin açıklama yaptı.

Meclis üyelerinin gayretiyle yapılabilecek çalışmaların hepsini yaptıklarını belirten Kocaoğlu,

“Avukat arkadaş bu insanları uzun süredir yönlendiriyor. Balçova’daki çarpık yapılaşmayı örnek göstererek yoğunluk artırmak istiyor. Bunu ancak mahkeme kararıyla uygularız. Ama bizim bundan fazla yapacak bir şeyimiz yok. Mümkün olan yoğunluğu da verdik. Arazinin durumu engebeli, problem var. Yapılabilecek her şeyi yaptık” diye konuştu.

“ADAYLIK İÇİN BEKLEMEK DAHA DOĞRU OLACAKTIR”

Meclis toplantısı öncesinde yapılan CHP Grup Toplantısı'nda ise yerel seçimler ve adaylık konusunun gündeme geldiği belirtildi.

CHP'li bir meclis üyesinin “Seçimler yaklaşıyor. Adaylık ile ilgili düşünceleriniz neler” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Başkan Kocaoğlu'nun, “Her belediye başkanı gibi ben de süreci takip ediyorum. Şu anda adaylık açıklamayı stratejik açıdan da doğru bulmuyorum. Parti olarak nasıl olsa öndeyiz. Büyükşehir ve 4- 5 kritik önem arz eden ilçede, AK Parti'nin hamlesini beklemek ve ona göre yol haritası belirlemek doğru olacaktır” dediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!