Başkan izmir’in altını oyabilse

Güncelleme Tarihi:

Başkan izmir’in altını oyabilse
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2010 22:15

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun, “İzmir’in altını oyuyor”  diye suçladığı akp İl Başkanı Ömür Kabak, sert konuştu:  “Aklıma metro  geldi. Keşke Kocaoğlu da izmir’in altını oysa da metroyu bitirse” dedi.

izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir yıllık çalışmasını değerlendiren akp izmir İl Başkanı Ömür Kabak, metro konusunda suskun kalmaya çalıştı, eleştirilerini başka konulara yöneltti. Kabak, Tahtalı Barajı’na kanalizasyon karıştığını, akp’ye oy veren Menderes’in Küner Köyü’ne hizmet götürülmediğini, İtfaiye’ye alınan iki personelin chp’lilerin yakını olduğunu öne sürdü. Kabak, akp İl Başkanının izmir’in altını oyduğunu söyleyen Kocaoğlu’na, “İzmir’in altını oymak deyince aklıma metro geldi. Keşke Kocaoğlu da izmir’in altını oysa da metroyu bitirse” dedi.Kırmızı klasör boşKabak, Kocaoğlu’nun hizmetlerini toplamak için aldıkları kırmızı klasörün boş kaldığını belirterek, “Bir yıl boşa geçti. izmir’e kazandırılmış bir eser yok. izmir adına üzüntü duyuyoruz. Ancak mazeret üretme, suçu başkasına atma var. akp, Valilik, bürokratlar hatta chp’li ilçe belediye başkanları, hatta kapıdaki bekçiye kadar suçlamadığı kimse kalmadı. Oysa aynaya baksa izmir için bir vizyonu olmayan ve liderlik yapamayan gerçek suçluşu görecekti” dedi.Ayrımcılık yapıyorİl Başkanı Kabak, Hükümet’in izmir Büyükşehir Belediyesi’ne para göndermediği yönündeki sözlerine maliye bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı’ndan aldığını söylediği rakamlarla yanıt verdi. Kabak, akp iktidarı döneminde izmir’in genel bütçeden aldığı vergi gelirlerindeki payın yüzde 494 arttığını, bu artışın istanbul’da yüzde 301, ankara’da ise yüzde 202 olarak gerçekleştiğini ileri sürdü. Kabak, verilen oya göre ayrımcılık yapmanın chp geleneği olduğunu öne sürerek, akp’ye oy veren Menderes’in Küner Köyü’nün yollarının, içme suyu şebekesinin yapılmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Pis suları Tahtalı’ya akıtıyorEleştirilerini 26 Mart’ta Tahtalı Barajı Havzası’nda çekilen fotoğrafları göstererek sürdüren Kabak, havzada bulunan Şaşal, Eşen ve Deli Ömer yerleşim yerlerinin kanalizasyonunun içme suyu olan Tahtalı’ya aktığını ileri sürdü, göl kenarında koyunların otlatıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Kabak, basın mensuplarının soruları üzerine, akp İl Başkanı’nın izmir’in altını oyduğunu söyleyen Kocaoğlu’na, şu sözlerle yanıt verdi:  “İzmir’in altını oymak deyince aklıma metro geldi. Keşke Kocaoğlu da izmir’in altını oysa da metroyu bitirse.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!