Başkan Işık’tan jeneratörlü tepki

Güncelleme Tarihi:

Başkan Işık’tan jeneratörlü tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 00:00

MUĞLA’nın Yatağan İlçesi’nde yaklaşık 10 gün önce AYDEM, TEDAŞ’ın “gereksiz aydınlatmaları sökün” talimatı üzerine ulusal bayramlarda düzenlenen tören geçişlerin yapıldığı Atatürk Meydanı ile Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin de bulunduğu alandaki direklerin elektriğini kesti.

Haberin Devamı

AYDEM yetkilileri, kentin karanlığa bürünmesini “tasarruf” olarak açıklarken, Yatağanlılar tepki gösterdi. Uygulamaya karşı çıkan CHP’li Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, söz konusu tasarrufun diğer il ve ilçelerde yapılmadığını, kasıt olduğunu ileri sürdü. Otogarın bulunduğu meydana, belediyeye ait motorinle çalışan 75 kilowatlık jeneratörün kurulmasını sağlayan Başkan Işık, “Bu uygulama soruna çözüm bulununcaya kadar jeneratörle aydınlatmayı sürdüreceğiz” dedi.

Elektrik zammı vatandaşı çarptı

İZMİR İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı ilk toplantısı gündem dışı söz alan CHP Meclis üyesi Doğan Albayrak, son yapılan elektrik ve doğalgaz zamlarını eleştirdi. Elektrik dağıtımın özelleştirmesinin amacının kaliteli ve ucuz elektrik sağlamak olduğunu, ancak halihazırdaki durumun bu amaçlardan çok uzak olduğunu söyleyen Albayrak, “Elektrik zammı konutlarda kullandığımız elektrik dışındaki pek çok şeye de zam getirdi. Bu durum özellikle içme ve kullanma suyu için belediyelerin ödeyeceği faturaları yükseltecek, bu da dolaylı olarak vatandaşın faturasına yansıyacak. Sokak aydınlatmasına yüksek zam yapıldı. Dört yılda kümülatif olarak elektriğe yapılan zammın oranı yüzde 88.80. Bunlar da elektrik enerjisi ile ilgili uygulanan politikaların vatandaşın lehine değil, özel elektrik üretimi yapan şirketlerin lehine olduğunun göstergesidir. Bu durumdan biran önce vazgeçilmesi gerekiyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!