Başkan’dan MARBLE tavsiyesi

Güncelleme Tarihi:

Başkan’dan MARBLE tavsiyesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2011 00:00

MERMER ve doğaltaş sektöründe Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin buluşma noktası olarak kabul edilen MARBLE- Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 23-26 Mart 2011 tarihleri arasında Kültürpark’ta yapılacak. Türkiye’nin

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük ihracat fuarı olmayı bu yıl da sürdürecek olan fuara 265’i yabancı 1160 firma katılacak. Toplam 201 bin 500 metrekare alan üzerinde düzenlenecek fuarda işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere toplam 11 bin 725 ton taş sergilenecek ve 550 adet blok mermer ve doğaltaş görücüye çıkacak.
İZFAŞ’ta basın toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Fuar, İzmir’in butik otellerinin de önünü açtı. 4 gün sürecek Marble Fuarı’nda yurtiçi ve yurtdışından gelen katılımcı ve ziyaretçiler nedeniyle fuar süresince kentteki oteller tam kapasite çalışacak” dedi.

Esnafa uyarı yaptı

Konuşmasında konaklama, yiyecek-içecek, ulaştırma gibi alanlarda faaliyet gösteren hizmetler sektörüne de çağrıda bulunan Kocaoğlu, “Buradan sesleniyoruz; İzmir’in fuarcılığını önemsiyoruz. Özveriyle, sübvanse ederek fuarları büyütmeye çalışıyoruz. MARBLE fuarının kente 70 milyon dolar, tüm fuarların 400-500 milyon liralık katkısı var. Otel ve konaklama tesisleri, yiyecek, ulaşım hizmetlerini sağlayanlar tabii ki kar edecekler, para kazanacaklar. Ama kenti fuar sürecinde fiyatların aşırı arttığı konuma getirirlerse yaptığımız çabalar boşa gider” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!