Başka bir okul mümkün oluyor

Güncelleme Tarihi:

Başka bir okul mümkün oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2013 02:01

OKUL çağına gelmiş çocuğunun çevreye duyarlı, özgürce, demokratik bir okul ortamında öğrenim görmesini isteyen “sıra dışı” anne ve babalar “Başka Bir Okul Mümkün” diyerek, bir hayalin peşine düştü.

Haberin Devamı

Her şey önce dost sohbetleriyle ve arkasından 2010 yılında Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Derneği’nin kurulmasıyla başladı. “Ezberci, yarış atı” zihniyetine karşı alternatif eğitimi benimseyen anne-babalar yasal koşulları araştırdı, belirli oranlarda kendi müfredatını belirleyen böyle bir okul açılabileceğini gördü. Amaçları Milli Eğitim Bakanlığı’nca geçerli diploma veren okul kurmaktı. Bunun için kooperatif kurdu. İstanbul ve İzmir’de de çalışmaları süren BBOM hayalini ilk gerçekleştiren Bodrum oldu.
Tarlalarla çevrili, bir komşusu at çiftliği, bir komşusu da keçi çiftliği olan bir alan. Birkaç bina etrafında yoğun çalışma var. Kimi bağış ofis mobilyalarını siliyor, kimi elinde bir ilkokul tabelası, asmaya çalışıyor. Tabelada “Mutlu Keçi İlkokulu” yazıyor. Bu ismi o okulda okuyacak çocuklar koydu.

Haberin Devamı

Başka bir okul mümkün oluyor

İmeceyle boya-temizlik
Heyecanlarını Hürriyet’le paylaşan BBOM Bodrum’dan Burak Ülman ve Gamze Akyurtlaklı, kooperatifin kesinlikle kar amacı gütmediğini, masrafların ortaklaşa karşılandığını dile getirdi. Ülman, okulun eğitime hazır hale geldiğini belirterek, “Bu dönemde çok büyük destekler aldık. Okulumuzun neredeyse tüm donanımını bağışçılar karşıladı. Boyadan temizliğe her şey imece usulü yapıldı” dedi.

Öğretmenler eğitim aldı
Ülman, okulda Milli Eğitim müfredatı yanı sıra AB’ye uyum sürecinde kabul edilen içerik serbestliğinin sağladığı pek çok özgünlüğün bulunacağını belirterek, şu anda 20’şer öğrenciden oluşmak üzere 1’nci ve 2’nci sınıfları açacaklarını belirtti. Şu anda görev yapacak olan 2 sınıf öğretmeni, bir müzik ve bir de görsel sanatlar öğretmeni olduğunu, okul müdürü ve kooperatif müdürünün de bulunduğunu dile getiren Ülman, öğretmenlere ağustos başından bu yana yurtdışı ve yurtiçinden uzmanların katılımıyla eğitim semineri düzenlendiğini aktardı.
Ülman, Bodrum’daki bu okulun açılmasıyla birlikte İstanbul, Ankara ve Kaş’ta yaşayanların da çocukları için Bodrum’a taşındığını belirtti. Şu anda kooperatifin üye sayısının 30, öğrenim görecek çocuk sayısının da 8’i tam burslu olmak üzere 25’e ulaştığını aktaran Ülman, “Okulumuzun ismini de yandaki keçi çiftliğinden esinlenerek bir saatlik drama çalışması sonucunda çocuklarımız koydu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!