Başarılı öğrencilere Mardin-Diyarbakır gezisi

Güncelleme Tarihi:

Başarılı öğrencilere Mardin-Diyarbakır gezisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 01:11

ÇANAKKALE Belediyesi, başarılı lise öğrencilerini 1-2 Haziran tarihleri arasında Mardin-Diyarbakır gezisiyle ödüllendirdi.

Haberin Devamı

Çanakkale Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla öğrencileri eğitimde başarıya teşvik etmek, yeni yerler görmeleri ve keşfetmelerini sağlamak amacıyla proje hazırladı. Proje kapsamında kent merkezinde eğitim gören çeşitli liselerden 9-10-11 ve 12'inci sınıf birincileri, Diyarbakır ve Mardin'e düzenlenen geziyle ödüllendirildi. Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri Gülay Sarışen, Canan Ergun, Metin Zengin, Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Elif Dilara Güler, Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Büyük ve Mustafa Bünyamin Uruç da öğrencilere eşlik etti.

Başarılı öğrencilere Mardin-Diyarbakır gezisi


Toplam 39 öğrencinin katıldığı gezi, Diyarbakır şehir turu ile başladı. Diyarbakır Surları, Keçi Burcu, Ulu Cami, Cahit Sıtkı Tarancı Evi gibi kültürel ve tarihi mekanları gezen öğrenciler, kent hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldu. Ardından Mardin'e geçen öğrenciler, 'Müze Kent' olarak adlandırılan şehirde Dayrül Zaferan Manastırı, Kasımiye Medresesi, Hasankeyf, Midyat, Mardin Kent Müzesi başta olmak üzere çok sayıda tarihi ve kültürel mekanı gezdi. Geziden büyük keyif alan ve güzel anılarla Çanakkale'ye dönen öğrenciler; Çanakkale Belediyesi'ne teşekkür etti.

Başarılı öğrencilere Mardin-Diyarbakır gezisi

BAKMADAN GEÇME!