Başarı büyük salon küçük

Güncelleme Tarihi:

Başarı büyük salon küçük
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 01:14

Basketbol alanında önemli bir başarıya imza atan Uşak Sportif, şimdi de bu başarısını taçlandıracak bir spor solonu istiyor.

Haberin Devamı

ONLAR büyük bir mucizeye imza attı. Uşak’ın spor alanında makus talihini yendiler... 2. Lig’de oynadıkları sezonda bile spor salonu doldu taştı... Hatta içeri girebilen kadarı da dışarda kaldı... Şimdi ise Beko Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hazırlanıyorlar. Ama bir sorunları var. Ne mi?
1968’de yapılan ve yaklaşık bin 650 kişilik Uşak Atatürk Spor Salonu, artık onlara küçük geliyor... Ligin başlamasıyla birlikte birçok büyük kulübü ağırlamaya hazırlanan Uşaklılar, ‘Mevcut salon bize yetmez, acil spor salonu istiyoruz” diyor. Yanı başlarında bulunan ve ligde takımı dahi bulunmayan komşuları Afyonkarahisar’a yapılan spor tesislerini örnek gösteren kent halkı, Uşak’ın bu başarısına yeni bir salon yakışır mesajı veriyor. Basketbolun dışında tutunacak başka bir spor dalının olmadığı Uşak, bu sayede kente bir kaç spor tesisi kazandırılmasını istiyor.

Haberin Devamı

Başarı büyük salon küçük


Acil salon istiyoruz
Uşak’ın basketbol maçlarında yoğun bir taraftar desteği var. Bu destek geçen sezon bir rekoru da beraberinde getirdi. Yeşilgiresun Belediye Spor’un ardından en fazla izleyicisi olan takım olma başarısını gösterdi. 21 maçta 33 bin 909 kişinin maçları takip ettiğini anlatan Uşak Sportif Basketbol Takımı’nın Başkanı Serdar Sağıroğlu, “Bin 610 ortalama ile oynadık. Her maçta bir o kadarda seyircimiz dışarda kaldı. Salona fazla seyirci aldık diye para cezası bile ödedik. Şimdi bu sezon daha hareketli bir ligde mücadele edeceğiz. Dolayısıyla mevcut salonumuz yetersiz kalacak. Bin 700’e yakın bir kapasiteden söz ediliyor. İyileştirmelerle birlikte bu 2 bin olacak. Ama yetmez. Çok büyük takımlar kentimize gelecek. Dolayısıyla Uşak’ın acilen yeni bir salona ihtiyacı var” diyor.


Bakan twitter’da yazdı

Salon ihtiyaçlarını gündemde tutmaya çalıştıklarını ve konuyu sosyal medyaya taşıdıklarını aktaran Sağıroğlu, “Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, twitter hesabında ‘salon’ konusunun 2014 programında yer alabileceği yönünde bir mesaj verdi. Biz de bunun üzerinde yol alıyoruz” dedi.
Salonu Uşak’ın yapmasının söz konusu olmadığına da dikkat çeken Sağıroğlu, kentte birlikte hareket etme noktasında sıkıntıların yaşandığını belirterek, şöyle konuştu: “Uşak’ın yapısı bu. İleri gitmek yerine geri gitmesini isteyen bir kesim var. Başarısızlığı başarı sayıyorlar. Biz bütün bunlara rağmen bu gemiyi yürütmek istiyoruz. Rüzgarı arkasına almasa bile yelkenleri indirip küreklerle gemiyi yürüteceğiz. Bunu yapmaya mecburuz. Başarılı olmaktan başka alternatifimiz yok” diye konuştu.

Haberin Devamı


TUTUNACAĞIMIZ TEK BRANŞ

Uşak Sportif’in Antrenörü Uşak Bulkaz, “İyi bir salonumuz, tartan pistimiz ve yüzme havuzumuz yok. Türkiye’nin göbeğinde bulunan Uşak, bu anlamda yatırımlar konusunda en şansız kent. Yanı başımızda Afyonkarahisar’ın takımı yok ama muazzam tesisleri var. Uşak’ın bugün futbolda takımı amatör kümede. Spor alanında tutunabileceğimiz tek branş basketbol. Kentin ismini duyurabileceği tek alanda bu. Onun için bu kente yeni bir spor salonu yakışır. Basketbol sayesinde bu kentin bir iki tesis kazanmasını istiyoruz” diye konuştu.

5 BİN KİŞİLİK OLSA BİLE DOLDURURUZ

Başarı büyük salon küçük

Uşak’ta son yılların en gözde spor aktivitesi hiç kuşkusuz basketbol. Futbolda yaşanan başarısızlıklar nedeniyle sporseverler, basketbolun etrafında kenetlenmiş. Burada en önde ise Aşigolar var. Basketbolda elde edilen başarıda onlarında önemli bir payı var. Maçlarda takımlarını yalnız bırakmayan Aşigolar, şimdi daha büyük bir spor salonu istiyor.

Haberin Devamı

Başarı büyük salon küçük

Aşigolardan Ender Akçay, “Futbolda mutsuz olunca tutunacak dal olarak baskete yöneldik. Aslında biz olaya sadece spor olarak bakıyoruz. Kenti temsil ettiği için destek veriyoruz. Geçen sezonda desteğimizin sonucu ortada. Ama en büyük sorun salon. Bugün 5 bin kişilik bir spor salonu olsun biz yine orayı doldururuz. Yeter ki kente bu salon kazandırılsın” diyor.


Dernek kuracaklar

Mustafa Karazeybek ise “Türkiye’nin her yerine tesis kazandırıyoruz” diyorlar. Ama bunu Uşak için göremiyoruz. Bu sene Avrupa’nın en iyi ikinci liginde oynayacağız. Ama bunu kaldıracak bir salonumuz yok. Bunun için kentin ileri gelenlerinin çok hızlı bir şekilde harekete geçmesi gerekiyor” dedi.
Aşigoların da zaman zaman ayrılık yaşadığını anlatan Şahin İnceefe de, “Biz de bu nedenle dernekleşmeye gidiyoruz. Böylece daha sağlıklı bir platformda yürüyeceğiz. Bunu gerçekleştirdiğimizde ise spor salonu konusunda daha etkili mesajlar vereceğiz” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

SPOR ENGEL TANIMIYOR

Uşak Sportif’in bu sezon mücadele edecek 12 dev adamın her biri yeni bir başarı öyküsü yaratmak adına umutlu. Bu öykünün ilk halkası ise bu sezon ligde kalıcı olmak için mücadele vermek. Uşak Sportif’in oldukça genç bir kadrosu var. Yaş ortalaması 24. Takımın kadrosunda basket yeteneklerinin yanında ilginç öyküsü olan oyuncularda bulunuyor. Bunlardan biri Türk Telekom’dan transfer edilen ve takımın kaptanı olan Alper Saruhan. 12 yıllık profesyonel basketçi olan Saruhan, diyabet. Saruhan, diyabet nedeniyle spora küsmeyen aksine inatla bağlanan çok önemli bir isim. Kadroya yine Türk Telekom’dan gelen, aynı zamanda Slovenya basketbol Milli Takımı’nda oynayan Miha Zupan. Başarılı oyuncunun özelliği ise doğuştan işitme engelli olması.

Haberin Devamı


KAPTANIN HEDEFİ BÜYÜK ALPER SARUHAN

Başarı büyük salon küçük

Türk Telekom’dan gelerek takımın kaptanı olan Alper Saruhan ise sezona ilişkin görüşlerini şöyle aktardı: “Bütçeleri bizden çok büyük takımlarla başa baş mücadele etmek istiyoruz. Bu ruhla çalışıyoruz. Hedefimiz lige yeni çıkmış bir takım olarak Play Off’lara kalmak. Bizim için olmaz diye bir şey yok. Ligi üst sıralarda bitirmek istiyoruz.
Bu kent bunu hakkediyor.”

İYİ BİR BASAMAK ELİ HOLMAN

Başarı büyük salon küçük


Hapoel Elat’tan takıma katılan Eli Holman da, Uşak Sportif’i kendisi adına bir fırsat olarak görüyor. Beko Basketbol Ligi’nin kendini gösterebileceğe iyi bir yer olduğunu belirten Holman, “Play Off’u zorlamak istiyoruz. Güzel galibiyetlere imza atmak hedefimiz” dedi.

TEK UŞAKLI İBRAHİM YILDIRIM

Başarı büyük salon küçük

Takımın tek Uşaklısı olan ve bu sezon Tofaş’tan transfer edilen İbrahim Yıldırım, 9 yaşında Uşak’ta başladığı basketbol hayatına yıllar sonra yine aynı kentte devam etmenin mutluğunu yaşıyor. Uşak’ın bu noktaya gelmesinden son derece mutlu olan Yıldırım, “Doğduğum kentin takımında oynamayı çok istiyordum. Müthiş bir taraftar kitlesi var. Onları da arkamıza alarak mücadele vereceğiz” ifadesini kullandı.

BAŞARABİLİRİZ JUSTIN CARTER

Başarı büyük salon küçük

Geçen yıl elde edilen başarıda önemli bir payı bulunan Justin Carter, amaçlarının Beko Basketbol Ligi’nde maçlar kazanmak olduğunu söylüyor. Carter, “Ligin zor olduğunu ve iyi takımlarla oynayacağımızı biliyoruz. Ama biz de onlara karşı elimizden gelenin en iyisini yapmak için mücadele vereceğiz. Başarabileceğimizi düşünüyorum” dedi. Uşak’taki ikinci yılına giren Carter, bu kente olmaktan mutlu olduğunu da sözlerine ekliyor.

YENİ TAKIM BUGÜN SAHAYA ÇIKIYOR
Uşak Sportif’in bugün ‘Uşak Üniversitesi Yıldızlarını Ağırlıyor’ turnuvası kapsamında sahaya çıkacağını belirten Sağıroğlu, şu bilgileri verdi: “Turnuva kapsamında ilk maçı bugün saat 18:30’da Mersin Büyükşehir Belediyesi ile oynayacağız. Uşak Üniversitesi’nin salonunu kullanacağız. Turnuva, yarın ve cumartesi de devam edecek. Mersin’in yanı sıra turnuvaya, Aliağa Petkim ve Tofaş katılacak. Öte yandan, Spor Toto Türkiye Kupası’nın B Grubu elemeleri, 4-5-6 Ekim tarihlerinde burada yapılacak. Galatasaray Liv Hospital, Beşiktaş ve Aliağa Petkim bizim grupta yer alıyor. Lig ise 12 Ekim’de başlıyor. İlk maçımız ise deplasmanda Royal Halı Gaziantep Basketbol Takımı ile yapacağız” bilgisini verdi.


KENT EKONOMİSİNE 1,5 MİLYON TL’LİK KATKI

Kentin spora olan ilgisini de değerlendiren Serdar Sağıroğlu, “Şu anda yazın verdiği rehavetten mi, yoksa bilmiyorlar mı? Tam bir ilgi göremedik. Ama bir kesim var ki onlar çok ilgili. Ama genel hava şu anda bu. Spor Toto Türkiye Kupası ile birlikte kent durumun farkına varacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta, kente ciddi bir ekonomik hareketlilik gelecek. 1,5 milyon liralık bir ekonomiden söz ediyoruz. 15 tane iç saha maçı yapacağız. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde Uşak, çok hareketli günler yaşayacak” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!