Güncelleme Tarihi:
BALPARMAK markasıyla 1980 yılından bu yana sektörün gelişimine öncülük eden Altıparmak Gıda, Ege Bölgesi’nde yatırım atağına kalktı. Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, temel hedeflerinin çam balını dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek, Muğla’nın Ula İlçesi’ne 20 milyon dolarlık yatırımla “Bal ve Arıcılık Üssü” kurmaya hazırlandıklarını söyledi.
Arıcılık müzesi kurulacak
Merkezde arıcıların eğitileceği bir okul da bulunacağını kaydeden Altıparmak, “Ülkemizde kovan başına 17 kilogram bal alınıyor. Bu rakam Meksika’da 23, Çin’de 33, Kanada da ise 64 kilograma ulaşıyor. Biz de kovan başına üretimi 4 katına çıkarabilirsek arıcının maddi sorunlarını çözeriz. Bunun için çalışıyoruz” dedi. Ula’da 40 bin metrekare arazide kurulacak Bal ve Arıcılık Üssü için 10 mimarla proje hazırladıklarını kaydeden Altıparmak, tesisin arıcılığın simgesi olacağını ve dış görünüşüyle sektörü anlatacağını anlattı. Altıparmak, “Arıcılık müzesi kurulacak” dedi.
3 KITA 11 ÜLKE
1994 yılından bu yana ihracat yapan firmanın, 2004’e kadar Avrupa ülkeleri ve ABD’ye satış yaptıklarını, bu tarihten itibaren 3 kıtada 11 farklı ülkeye ihracata başladıklarını ifade etti. Altıparmak, “Kurulduğumuz günden bu yana, kalite prensibini en önde tuttuk. Paketlediğimiz ürünler, yurt dışında da büyük kabul görüyor” dedi.
BALIN SOYAĞACI
65 ayrı analiz yaparak balın soyağacını çıkardıklarını kaydeden Altıparmak “İlk laboratuvarımızı 1986 yılında kurduk. Bugünkü laboratuvarımızda 65 parametrede analiz yapabiliyoruz. Böylece ambalajlamak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanından arıcılardan satın alınan balların saflığı ve kalitesinden emin olunabiliyor. Kalite kontrol ve izlenebilirlik sistemi sayesinde, sofralarda yer alan her kavanoz balın Türkiye’nin hangi yörelerinden, hangi arıcılardan toplandığı ve hatta balın hangi çiçeklerden elde edildiği bilgileri tüketicilere sunabiliyoruz” dedi.