Nesrin COŞKUN / İZMİR (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 00:00
Yılda 35 bin poliklinik ve 3200'e yakın ameliyatla bir rekora imza atan, Ege Üniversitesi Hastanesi KBB Ana Bilim Dalı'nın süper ekibi, şimdi de Balkanlar’a şifa dağıtacak.
İzmir’e 78 yıl sonra Türk Kulak Burun Boğaz Derneği Başkanlığı’nı getiren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Yavuzer, ekibiyle birlikte yeni misyon belirledi. Balkanlar’a açılarak başta Bosna Hersek, Makedonya gibi ülkelerdeki meslektaşlarına el vermek istediklerini belirten Yavuzer, "Biyonik kulak, sinüs yada kafatası cerrahisi gibi özelliği olan ameliyatlar konusunda bilgi ve deneyimlerimizi aktarmak istiyoruz. Meslektaşlarımız fakültemize gelerek bu eğitimi alabilecekleri gibi biz onların ülkesine giderek eğitimlerine katkı koyabilir, ameliyatlar yaparak uygulamalı gösterebiliriz. Aynı projeyi Azerbaycan için de düşünüyoruz" dedi.
İlk kez başkanlık
Yılda 35 bin polikliniğin, 2500’ü genel anestezi olmak üzere 3200 civarında ameliyatın gerçekleştirildiği KKB Kliniği, artık varlığını sınırötesinde de gösterecek. "Gelişmiş ülkelerde KBB alanında ne gelişme varsa, hangi ameliyat yapılıyorsa bizde aynısı yapılıyor" diyen Prof. Dr. Yavuzer, yeni hedefler belirlediklerini söyledi. KBB’nin yüz cerrahisinden kafatası, sinüs cerrahisine, koklear implanttan (biyonik kulak) foniatriye kadar farklı alanlarda uzman öğretim üyelerine sahip olduğunu, bunların uluslararası kongrelerde bildiri sunmalarının yanısıra yurtdışından davet alıp, konferanslar verdiklerini belirtti. Yavuzer, "Güçlü, yetkin bir ekibiz. 6’sı profesör 9 öğretim üyesi, 2’si Azerbaycanlı 14 asistanımız var. Yapamadığımız ameliyat yok. Gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Pekçok komşu ülke KBB’de bizim kadar gelişmiş değil. Ekim başında Selanik’te gerçekleşen 6. Balkan KBB Kongresi’nde bunun daha iyi farkına vardık. Ve dışa açılmaya burada karar verdik" diyerek şöyle konuştu: "Türk KBB Derneği bundan 78 yıl önce kuruldu. Ama bugüne kadar hep başkanlık İstanbul’daydi. İlk kez Başkanlık İzmir’de. Bu gücümüze daha güç kattı. Hem KBB Anabilim dalı hem de Türk KBB Derneği olarak birlikte çok daha fazla yol alıp, hedefler büyütebileceğimiz ortaya çıktı. Bu projelerimizden biri Balkan Kongresi’nde gelişti. Bosna Hersek, Makedonya gibi bize yakın ülkelerin KBB konusunda eğitim ihtiyaçları olduğunu fark ettik. Bu ülkelerin sayısı artabilir. Yine Azerbaycan bize uzmanlık öğrencisi gönderiyor. Batıya açılacağımız gibi doğuya da açılabiliriz. İki tarafta da gidip eğitimler verebilir, ameliyatlar yapabiliriz."
31 kongreye ev sahibi: Öte yandan öğretim üyesi kadrosu Prof. Dr. Atilla Yavuzer başkanlığında Prof. Dr. Fazıl Apaydın, Prof. Dr. Tayfun Kirazlı, Prof. Dr. Ümit Uluöz, Prof. Dr. Bülent Karcı, Prof. Dr. Fatih Öğüt, Doç. Dr. Cem Bilgen, Yard. Doç. Dr. Serdar Akyıldız ve Yard. Doç. Dr. Raşit Midilli’den oluşan EÜ Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı, önümüzdeki yıl yapılacak 31. Ulusal KBB Kongresi’ne evsahipliği yapacak.