BALKAN KRİZİ

Güncelleme Tarihi:

BALKAN KRİZİ
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2013 01:13

İZMİR’de nüfusu 1.5 milyon civarı olduğu tahmin edilen Balkan göçmenlerinin arasına siyaset girdi.

Haberin Devamı

Önceki gün basın toplantısı düzenleyerek Balkan Rumeli Göçmenleri Platformu çatısı altında bir araya geldiklerini duyu-ran 41 dernek ve 5 federasyondan oluşan yapıya AK Parti Milletvekili Rifat Sait, yerel seçimler öncesi siyasileştikleri gerekçesiyle tepki gösterdi. Platformun Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu ise Balkanlıları tek bir kanala yönlendirmek isteyen Sait’e asıl kendilerinin tepkili olduklarını söyledi.

BALKAN KRİZİ

Balkan göçmeni AK Parti’li Rifat Sait’in başında olduğu Balkan Strateji Geliştirme Derneği’nin dışında kaldığı platform, Ege Balkan ve Rumeli Dernekleri Federasyonu, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, Uluslararası Balkan Federasyonu, İzmir Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu ile Türkiye Bosna Herkes Dernekleri Federasyonu ve 41 derneğin bir araya gelmesiyle oluşturuldu. Yaklaşık 200 bin üyeye sahip olan platformun genel başkanlığına Süleyman Pehlivanoğlu seçilirken, diğer federasyon başkanları Abdullah Gül, Ekrem Selimler ve Ömür Şanlı da başkan yardımcılıklarına getirildi.

Haberin Devamı

Parçalanırlar

“Bazıları Balkanları kullanmaya çalışıyor. Seçim öncesi bu platformun kurulması manidar” diyen Sait, tepkisini şöyle dile getirdi: “Madem bir araya gelecektiniz, bunu niye seçim öncesi yaptınız? Belediye başkanı ve meclis üyelerini belirlemek için böyle bir platform kurdularsa yanlış buluyorum. Adayları belirlemek için etkin olacaklarını söylüyorlar. Bu ayrımcılıktır. Balkanların sorunları ile ilgili konuşmaları lazım. Tabii ki birlik ve beraberlik olsun ama bunun seçim zamanı olması beni üzüyor. Genel seçim öncesi yine bir platform kurmuştuk. Hangi parti olursa olsun en iyi aday desteklenecekti. Altıncı sıra olduğum için beni desteklemişlerdi. Ama verdikleri sözü o zaman da tutmayanlar olmuştu. Bu platform bir araya gelirken benim başımda olduğum dernek çağırılmadı. Oysa ben bugüne kadar birçok yapılmamış işi yaptım. Bana da haksızlık etmiş olundu. Bu tip şeyleri siyasete çekerlerse parçalanırlar. İzmir’de Balkan nüfusun fazlalığı ve etkisi siyasetçiler tarafından biliniyor. Yönetimdeki arkadaşların hangisi sadece Balkanlarla ve sorunlarıyla uğraşmış? Burada Balkanlı bir milletvekilleri var, ne zaman geldiler, ne kadar yararlandılar?”

Haberin Devamı

BALKAN KRİZİ

AK Parti Milletvekili Rifat Sait

Bize karışmasın
AK Parti’li Sait’in sözlerine tepki gösteren Balkan Rumeli Göçmenleri Platformu Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu ise iddialara şöyle yanıt verdi: “Platformun kurulmasına bundan sekiz ay önce karar verildi. İzmir’de 48 dernek var. Hepsi şubattaki ilk toplantıya katıldı. Sait’in bağlı bulunduğu federasyon da geldi. Ancak eşi ve kendisinin başında bulunduğu derneğin nerede olduğunu kimse bilmediğinden ulaşılmadı. Tüm dernekler ayrı tellerden konuştuğu için bir araya gelip sorunlarımızı tek çatı altından dile getirmek istedik. 18 maddelik manifestomuz var. Kesinlikle siyaset yok. Sadece İzmir değil, yurtdışına kadar soydaşlarımızla ilgili konular ele alınacak. Rifat Sait’in çıkış yapmasının nedeni, istediği kişilerin icra kuruluna seçilmemiş olması. Yönetim kurulu kararı getiren 41 dernek ve 5 federasyon da bu çatı altında toplandı. Bir tek kendisi ve eşinin başında olduğu Balkan Strateji Geliştirme Derneği yok. O derneğin de nerede olduğunu bilmiyoruz. Sait’in amacı Balkan derneklerini belirli bir yöne çekmek. Balkan camiası olarak yönlendirmeyi sevmediğimiz için kendisine tepkiliyiz. Balkanları siyasi kanala çekmek isteyen kendisi. Oysa bizim platformda her siyasi düşünceden arkadaşımız var. Sayın vekili-mize Balkan derneklerinin işleri yerine İzmir’in sorunlarıyla uğraşmasını öneriyorum. Dernekleri bıraksın biz yürütelim. Biz onu milletvekili seçtik, bize söz verdikleri 35 proje gibi icraatlar ne kadar yapıldı, neler oldu onları izah etsin. İzmir’in sorunlarını takip etsin. Biz ne yaptığımızı biliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!