Güncelleme Tarihi:
AVLANMA yasağının sona ermesiyle birlikte izmir’de tezgahlar balıkla doldu. Her yıl 1 Mayıs’ta başlayan balık avı yasağı geçen 1 Eylül’de sona erdi. “Vira Bismillah” diyerek denize açılan onlarca balıkçı teknesi, kasalarını doldurarak döndü. İstavrit, çipura, levrek, mezgit, sardalya, hamsi ve kefal tezgahlardaki yerini alırken, görücüye çıkan sezonun ilk balıkları hem esnafın hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. Ağlara takılan balıkların çok olması fiyatlara da yansıdı.Çeşit artacak, fiyat düşecekKüçük balıkların daha çok satıldığını söyleyen balıkçı esnafından Serkan Çömlek “Günde on kasa satış yapıyoruz. Satışlarımız da yüzde 80-90 arttı. Balık bol olunca fiyatlar da geriledi. Hamsinin kilo fiyatı 3- 3.5 TL arası iken, sardalya 2- 2.5 TL, levrek 5 TL, çipura ise 7-8 liradan alıcı buluyor. Bu durum, sık balık yiyemeyen dar gelirli vatandaşa yaradı” dedi.