Balık istifi ölüm

Güncelleme Tarihi:

Balık istifi ölüm
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

AKILLARA durgunluk veren olay, dün, saat 02.00 sıralarında Gazi Bulvarı Kemer Tren İstasyonu yakınlarında meydana geldi. İşçi emeklisi Fikri Gül (48), Bornova'daki bir birahanede birlikte alkol aldığı çoğu sanayi çarşısında tornacılık ve kaportacılık yapan Ercan Uygunlar (19), Veli İşeri (20), Hamit Bal (19), Doğan Pehlivan (20), Umut Durak (18), Şerif Turnagöl (19), Osman Kaçar (19), Özkan Gabel (20), Ziya Oral (18), Ziya Demirci (19) ve İsmail Türkoğlu'nu (19) kendisine ait 35 LL 561 plakalı eski model Ford Taunus otomobile bindirip Alsancak'a doğru gezmeye çıktı.

Ters yöne girince

BALIK istifi bindikleri otomobille barları gezen kafadarlar, daha sonra, çorbacıya gitmeye karar verdi. Ancak, direksiyonda oturan Fikri Gül, alkolün de etkisiyle 2'nci Kordon'da yol kenarında park halindeki bir araca çarptı. Yaptıkları kazaya aldırış etmeden yolluna devam eden alkollü sürücü Gül, minibüse çevirdiği otomobille ters yöne girince, kontrol yapan trafik ekipleri tarafından farkedildi.

OTOMOBİLİN içindekileri görünce şaşkına dönen polis, hızla kaçmaya çalışan aracı takibe başladı. Trafiği alt üst ettikten sonra Varyant'tan İkiçeşmelik'e inen ve Yenişehir'e doğru ilerlemeye başlayan otomobil, ekiplerin tüm uyarılarına rağmen durdurulamadı. Yaklaşık 20 dakika süren kovalamaca sırasında ikazlara uymayan ve aşırı hız yapan Fikri Gül, paniğe kapılıp direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Palmiyeye çarptı

BİR anda kontrolden çıkan otomobil, yol ortasındaki palmiyeye çarpıp güçlükle durdu. Çarpmanın etkisiyle otomobilin açılan kapılarından fırlayan Ziya Oral, Ziya Demirci, İsmail Türkoğlu hafif yaralanırken; Özkan Gabel ve Doğan Pehlivan araçta sıkıştı, diğer yaralılar hastanelere kaldırıldı. Kanlar içindeki Gabel ve Doğan sıkıştıkları yerden itfaiyenin çalışması sonucu kurtarıldı.

KAZANIN ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Özkan Gabel yaşamını yitirirken, Umut Durak Yeşilyurt Devlet, Fikri Gül, Ercan Uygunlar, Veli İşeri, Hamit Bal, Doğan Pehlivan Tepecik SSK, Şerif Turnagöl ve Osman Kaçar da Alsancak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ancak, sürücü Fikri Gül de, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Araçtan ilk anda fırlayan üç kişinin ise ayakta tedavi gördüğü bildirildi.

Ziyaret yolunda kaza

Haberin Devamı

FECİ kaza, önceki gün saat 20.30 sıralarında Denizli-Ankara Karayolu'nda meydana geldi. Çardak'dan Denizli'deki akrabalarına bayram ziyaretine giden Halil Durak, yönetimindeki 20 UD 517 plakalı minibüsle hatalı sollama yapınca karşı yönden gelen Feridun Çakır'ın kullandığı 59 EN 760 plakalı kamyonetle çarpıştı. Her iki aracın da hurdaya döndüğü kazada, minibüs sürücüsü Halil Durak (27) olay yerinde, eşi Sibel Durak (24) ile Ahmet Gökçeayva kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Minibüste bununan Durak'ın kızı Rukiye Durak (3), Emine Gökçeayva (20) ile kamyonet sürücüsü Feridun Çakır (30), eşi Sümeyye Çakır (21) ve 4 yaşındaki oğulları Tahir Çakır yaralandı. Yaralılar, Denizli Devlet Hastanesi ve Honaz Sağlık Ocağı'nda tedavi altına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!