Baldan turşuya kestane lezzeti

Güncelleme Tarihi:

Baldan turşuya kestane lezzeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2012 21:26

SİMAV’ın en önemli gelir kaynakları arasında yer alan kestanenin tanıtımı için atak başlatıldı.

Haberin Devamı

Kaymakam Yüksel Ünal, hammaddesini kestanenin oluşturduğu baldan turşuya kadar 21 çeşit ürünü düzenlediği etkinlikle beğeniye sunarken, kestaneden helva üretmeyen firmaları da halka şikayet etti. Ürünlerin kısa sürede kapışıldığı tören ilginç görüntülere sahne oldu. Yıllardır kestanenin sadece sobada kızarmış veya haşlamasını yiyen vatandaşlar balından turşusuna, ekmeğinden pastasına, böreğinden baklavasına varıncaya kadar 21 çeşit ürününü çok beğendi. Ünal, “Simav’ın kalkınması, gelişmesi ve dünyaca tanınması için her şey mevcut.  Bunlardan da en önemlisi Almanya, İngiltere ve Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerine (AB) ülkelerine Bursa Kestanesi adıyla ihraç edilen aroması, rengi, iriliği ile örneklerine hiç benzemeyen organik belgeli Simav Kestanesi. Vatandaşın kestanesini sadece tek ürün olarak değerlendirmesine gönlüm razı gelmiyor. Kestaneden nelerin üretilebileceğini vatandaşa ve üreticilere göstermek istedik” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!