Baktık baktık utan dık

Güncelleme Tarihi:

Baktık baktık utan dık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 00:00

Marmaris Belediyeler Birliği (Mariç-Belbir) iki yıl önce ilçe merkezindeki Halıcı Otel ile Armutalan’daki Halıcı Tatil Köyü’nün, bahçe sulamada kullandığı artezyen için atık su bedeli ödenmediğini belirledi. Geçmişe dönük yapılan incelemeler sonunda 12 bin YTL borç çıkarıldı.

Tesislerin sahibi Ahmet Urkay, borcu ödemeyince Mariç-Belbir konuyu yargıya taşıdı. Dava süresince de tesisler artezyen suyu kullandı. Bunun üzerine, atık su bedelinin ödenmeyip borcun faizleriyle 205 bin YTL’ye ulaştığını gerekçe gösteren Mariç-Belbir, 17 Nisan’da artezyen hattını mühürledi, alacağı için de icra işlemi başlattı. Borç yine ödenmeyince de şebeke hattı mühürlendi.

Suyun kesilmesi, otel ve tatil köyündeki Hollandalı ve İngilizlerden oluşan 250 tatilciyi zorda bıraktı. Saatlerce banyo yapamayan, elini yüzünü yıkamak, traş olmak için şişe suyu kullanan turistler tepki gösterdi. Mühürden beş saat sonra tankerlerle su getirildi.

Kaymakama rağmen

Borcu kabul etmeyen ve konunun yargıda olduğunu belirten Ahmet Urkay, suyu kesen Mariç-Belbir’e tazminat davası açacağını söyledi. Su saatlerinin mühürlendiğini Marmaris 1. Noteri’ne de tespit ettiren iş adamı, şunları söyledi:

"Otellerimin toplam 22 dönümlük bahçesi var. Bunları artezyen suyuyla suluyoruz. 2006’da bana geçmişe yönelik borç çıkartıldı, itiraz ettim vermedim. Mahkemeye verdiler. Şebeke suyu borcumuz yok, kuruşu kuruşuna ödenmiştir. Yargı, dava konusu borcu ödememiz yönünde karar alırsa onu da öderiz. Yargı süreci devam ederken, önceden bildirmeden yapılan mühürlemeler yasal değil. Kaldı ki, ilk mühürde, Kaymakam Cemalettin Özdemir’e başvurdum, kaldırılmasını istedim. Kaymakam, yargı süreci sonuçlanıncaya kadar mührün bertaraf edilmesi yönünde yazı çıkardı. Buna rağmen mühür kalkmadığı gibi şimdi de şebeke suyumuzu kestiler."

Borç mutlaka ödenecek

Mariç-Belbir Genel Müdürü Tamer Savran ise borç ödenmedikçe sözkonusu işletmelere su vermeyeceklerini söyledi. Savran, "Artezyen suyunun da atık bedeli ödenmelidir. Neticede, artezyen suyu bizim şebekelerimize kirli su olarak akıyor, tesislerimizde arıtılıp geri kazanılıyor. Ancak kendi arıtma tesislerini kurarlarsa böyle bir bedel talep etmeyiz, edemeyiz. Hizmet almayı normal karşılıyorlar da bedelini vermekten kaçınıyorlar. Söz konusu tesisten alacağımız 205 bin YTL’ye kadar ulaştı. Tahsil etmekte kararlıyız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!