Bakliyatta yeni marka: Caretta

Güncelleme Tarihi:

Bakliyatta yeni marka: Caretta
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2011 00:00

Uşaklı sanayici Mustafa Sezer, “Caretta” ismini tescilleyerek nohut, sarı mercimek, aşurelik buğday ve haşhaş tohumunda kendi markasını yarattı.

Haberin Devamı

UŞAK’ın Eşme İlçesi’nde 1983 yılında bakliyat eleme işiyle sektöre adım atan Sezerler Tarım, 1996’da Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin 200 metrekare alana kurduğu tesislerle işini büyüttü. “Caretta” ismini tescilleyerek nohut, sarı mercimek, aşurelik buğday ve haşhaş tohumunda kendi markasını yaratan firma, hububat sektöründe ülke çapında yer edindi.
Fason veya ara mal üretmektense kendi markalarını yaratarak katma değer sağlamak istediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, bu isimle markalaşma yolunda farkındalık yarattıklarını kaydetti. Sezer, “İnsanlar markalaşmaya giderken hep soy isimlerle yola çıkmışlar. Nerede fark yaratabiliriz diye düşününce marka da farklılık olabilir dedik. Dünyanın her yerinde yazılışı ve okunuşu aynı olan, ülkemiz sahillerindeki yaşamıyla memleketimize güzellik katan, Caretta Caretta kaplumbağalarının adını seçtik. Aldığımız tepkiler, doğru karar aldığımızı gösterdi” dedi.

Haberin Devamı

Doğrudan tencereye

Bakliyatta müşteri portföyünün geliştiğini, firmaların buna bağlı olarak daha kaliteli ürünleri işlediğini ifade eden Sezer, “Firmalar, artan rekabet ortamına bağlı olarak sıfır hasarlı ürünleri tüketici ile buluşturma çabasında. Bu da bakliyatta markalaşmayı beraberinde getiriyor. Biz de bakliyat ayıklamada son teknoloji olan İngiltere orijinli Sortex marka renkli tane ayıklama makinesi kullanıyoruz. Bu makine ürünleri sıfır hasarlı direk tencereye konulmaya hazır hale getiriyor” diye konuştu.

Sarı mercimek Ege’nin

Ürünler arasında büyük yer tutan sarı mercimeğin yalnızca Ege Bölgesi’nde yetiştiğini kaydeden Sezer, “Kırmızı mercimek üretimi genelde güneydoğuda yaygındır. Sarı mercimek ise ülkemizde sadece Eşme, Kula, Selendi ve civarlarında yetişir. Genelde kıraç arazide, hiçbir kimyasal gübre kullanılmadan, yılda 10-15 bin ton gibi az bir rekoltede üretiliyor. Genelde çorbasının uzun süre taze kalması sebebiyle catering ve lokantacılar  tarafından tercih edilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!