Bakımsız asansör kazaya davetiye

Güncelleme Tarihi:

Bakımsız asansör kazaya davetiye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2008 00:00

Denizli Makine Mühendisleri Odası Şube Sekreteri Fatih Yaşa, kentte 4 bin 500 asansör bulunduğunu, sadece yüzde 5’inin denetlenebildiğini belirtti. Yaşa, farkında olmadan büyük tehlikeyle birlikte yaşandığını belirterek şöyle dedi:

"Bakımsız asansörler, öldürücü bir silaha dönüşebilir. Yönetmelik gereği asansörlerin denetimi firmalara bırakıldı. Bu firmaları denetleyen bir başka kurum yok. Denizli’de asansör işi yapan 15 firma var. Bunların sadece 8’inde makine mühendisi bulunuyor. Ancak burada asıl sorumluluk bina yöneticilerinde. Bina sorumlusu, asansörün, bu yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacı ile ayda bir defa düzenli bakımını yaptırmaktan ve kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanmasından sorumludur."

Ölümle sonuçlanabilir

Yaşa, asansörlerin bakımının, mesleki yeterliliği belgelendirilmiş mühendis çalıştıran yetkin firmalarca yapılması gerektiğini savunarak, şu görüşleri savundu: "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TSE, meslek odaları, üretici firmalar, mühendisler ve ilgili diğer kuruluşların denetimlerinin yaygın ve etkin kılınmasının gerek can ve mal güvenliği, gerekse haksız rekabeti önlemek açısından önemi bugün de sürmektedir. Aksi taktirde geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ölümle sonuçlanan ciddi asansör kazaları her an yaşanabilir" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!