Azerbaycan’da yumurta yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan’da yumurta yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2013 01:26

Hazer Zorluer, adını dünyanın en zorlu ülkelerine kafes ve yumurta ihraç ederek duyururken, Suriye’ye 150 bin civciv gönderdi.

Haberin Devamı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi Denetim Opsiyon Programı mezunu Hazar Zorluer, öğrenciyken başladığı kafes ve yumurta üretiminde, Azerbaycan’da 10 milyon dolarlık yatırıma ulaştı.

Geçen yıl 3.5 milyon liralık ciro yapan Zorluer, adını dünyanın en zorlu ülkelerine kafes ve yumurta ihraç ederek duyururken, bugün iç savaşın gölgesindeki Suriye’ye 150 bin civciv gönderdi. Zorluer İran, Irak, Makedonya, Gürcistan, Tanzanya gibi ülkelere de ihracat yapıyor. Azerbeycan’a her hafta bir TIR kümes ihraç ettiğini belirten Zorluer, hedefini “Türkiye’de sektör liderliği, uluslararası pazarda da Türkiye’nin adını güçlü kılmak” şeklinde belirlediğini kaydetti. Genç girişimci, Azerbaycanlı yatırımcıları hazırladığı fizibilite raporuyla ikna ettiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Alıcıları etkiledi

Azerbaycanlı işadamları ile el sıkışmalarının kendisi için de sürpriz gelişmelerle oluştuğuna dikkat çeken Zorluer, “Azerbaycanlı Ata Holding yetkilileri, ülkelerinde tavuk kümesi ve yumurta üretimi üzerine yatırım yapmak için Türkiye’deki sistemleri araştırıyorlardı. Onlara, kusursuz bir fizibilite raporu hazırladım. Raporumda bir üretim tesisinde neler olması gerektiğinden gelir gider yapısına, tablolara dek 2023 yılı sonuçlarını da ortaya koyan, hafta hafta üretimi içeren ayrıntıya yer verdim. Raporum çok beğenildi ve Azerbeycan’a Ar-Ge çalışmalarımız sonucu bütün sorunları giderilmiş, mükemmele ulaşmış kafeslerimin satışına başladım. Ata Holding, daha sonra kurdukları Şemkir Kuşçuluk Fabrikası’nda beni ortak olarak görmek istedi. Bugün Azerbaycan’da üretim yapan tavuk çiftliğinin ortağıyım. Aynı zamanda bu fabrika için bütün malzemeler, kümesler, civcivler Türkiye’deki şirketim tarafından temin ediliyor” dedi.

Talep var

Azerbaycan’a her hafta kümes malzemesi yüklü tır gittiğine ve bugün 500 bin tavuk kapasitesine ulaştıklarına değinen Zorluer, başarılı olunca Gürcistan, Irak ve İran, Nijerya, Tanzanya’dan da kafes, civciv talebinin geldiğini, geçen hafta iç savaşın yaşandığı Suriye’ye 150 bin civciv yolladığını söyledi. Zorluer, “Öğrenciliğim süresince aklımda hep ‘işlerimizi nasıl ileri götürürüm’ sorusu vardı. Öğretim üyelerimiz bana atılımcılığı, korkmamak gerektiğini, girişimciliği öğretti. Bu adımları attım, gerisi de çorap söküğü gibi geldi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!