Güncelleme Tarihi:
Muğla'nın büyükşehir olmasıyla mahalleye dönüştürülen Dalyan ile İztuzu Plajı arasındaki 170 hane ve 500 nüfuslu Gökbel Beldesi'nde, yıllardır kullandıkları 2-B arazilerinin kendilerine şatışını bekleyen köylüler, B-Zon kavramıyla tanıştı. Mahallenin en yoğun yerleşim yeri olan Bozeğri mevkiinin tamamı, Boğaz ve Kışla mevkilerinin ise büyük bölümünün B-Zon olduğunu öğrenen köylüler, büyük şok yaşadı. Köylülerin yaşadığı sıkıntı ulusal ve yerel gazete ile internet sitelerinde haber oldu. Haberlerin ardından Gökbel Mahallesi Muhtarı Mehmet Aslanpay'ı telefonla arayan bir kişi, kendisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisi M.D. diye tanıtıp, iddiaya göre, "Gazetelere haber yaptırtmışsın. Daire başkanımız talimat verdi, gelip inceleme yapacağız. Senin köydeki B-Zon alanlarını kaldıracağız. Ama haber yaptırman senin için eksi puan oldu. Sakın bir daha böyle bir şey yapma. Çalışma yapılacağı zaman seni tekrar arayacağız" dedi.
Telefonun kapanmasının ardından B-Zon'un kaldırılacağına mı sevinsin yoksa haber nedeniyle azarlandığına mı üzülsün bilemediğini belirten muhtar Aslanpay, daha sonra yaşananları ise şöyle anlattı:
"İki saat sonra telefonum tekrar çaldı. Arayan aynı kişiydi. 'Beş kişi gelip, iki gün orada çalışacağız. Ön yazı çıktı. Benim yol paramı kurum karşılıyor. Ama ekibin yol parasını sen yollayacaksın. Ben işi bitirip, üst yazıyı yazdıktan sonra kurum sana parayı gönderecek. Dalyan Montana Otel'de rezervasyon yaptırdık' deyip, vatandaşlık numarasını verip, PTT kanalıyla 600 lira yollamamı istedi. Telefondaki kişi vatandaşlık numarasını verdiği için önce şüphelenmedim. Ama içime bir kurt düştü. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ndeki bir tanıdığımı aradım. Ama ne bakanlık ne de genel müdürlükte bu isimde bir kişinin çalışmadığını öğrendim. Bu arada telefondaki kişi beni sürekli arayıp, çok ikna edici konuşuyordu. 'İnek buzağılıyor. 17.00'ye kadar PTT'ye yetişemeyebilirim. Siz buraya gelince parayı veririm' diyerek, kendisini oyamalaya çalıştım. Ancak, 'Elden parayı alamam. Resmi kuruma yatırdığınıza dair evrakı kuruma göstermem gerek' diyerek, ısrar edince, daha da şüphelenip, TC kimlik numarasından araştırdım, Denizli'de yaşayan biri çıktı. Bunun üzerine Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, durumu anlatıp, şikayetçi oldum."
Polisin de uyarısıyla parayı yatırmadığını belirten Aslanpay, telefondaki dolandırıcıların nerede ne şekilde ortaya çıkacaklarının belli olmadığını belirtip, diğer muhtarları ve köylüleri de dikkatli olmaları konusunda uyardı.