Aylık kuponlar devam

Güncelleme Tarihi:

Aylık kuponlar devam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, aylık abonman kartı uygulamasına yılbaşına kadar devam edilmesine karar verdi. Kentkart sistemine geçilmesinden sonra Mayıs 2000'de kaldırması planlanan aylık kuponlar, bayilerde Kentkart bulunamaması ve vatandaştan gelen tepki üzerine Ağustos ayına kadar uzatılmıştı.

ULAŞIM Koordinasyon Merkezi (UKOME) Başkanı Ahmet Piriştina'nın talebi üzerine aylık kupon uygulamasına süre sınırlaması koymadan devam edilmesini kararlaştırdı. Kararın, Kentkart kullanımında artış, aylık toplu taşım kartı kullanan yolcu sayısında görülen düşüş üzerine alındığı belirtildi.

Kentkart karlı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Kentkart'a 20 milyon yükleten vatandaşların büyük bölümünün kontürleri tamamlayamadığını tespit ettiklerini belirterek, ‘‘Aylık kupon kullananların büyük bölümü Kentkart almaya başladı. Daha tasarruflu olduğu ortaya çıktı’’ dedi.

PİRİŞTİNA, aylık kupon uygulamasının yılbaşına kadar devam edeceğini belirterek, Haziran ayında 18 bin tam, 10 bin öğrenci olan aylık kart kullanıcı sayısının Temmuz'da 11 bin tam, 3 bin öğrenciye düştüğünü söyledi. Piriştina, ‘‘Kademeli fiyat tarifesi nedeniyle Kentkart sayısı artıyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!