Aydınlı öğretmeni kumar borcu yaktı

Güncelleme Tarihi:

Aydınlı öğretmeni kumar borcu yaktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gözleri önünde

KUMAR tutkusu Aydınlı Aytekin ailesinin parçalanmasına neden oldu. At yarışı yüzünden borçlanan İsmet İnönü İlköğretim Okulu Matematik Öğretmeni Ömer Aytekin, bunalıma girince 11 ve 12 yaşındaki iki çocuğunun gözü önünde üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdi.

Çocuklar şokta

BALKONA çağırdığı eşi ve çocuklarına cebindeki cüzdanı verdikten sonra kibriti çakan Aytekin, bir anda cayır cayır yanmaya başladı. Eşi Nurseren Aytekin ve çocukları şok geçirirken, öğretmenin yardımına çevreden yetişen vatandaşlar koşup, alevleri söndürdü.

Öğretmeni borç yaktı

AYDIN'da, at yarışı oynamak için aldığı borçlarını ödeyemeyen İsmet İnönü İlköğretim Okulu Matematik Öğretmeni 43 yaşındaki Ömer Aytekin, çocuklarının gözleri önünde üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdi. Çevreden yetişenlerin yardımıyla alevler söndürülürken, vücudunun yüzde 80'i yanan öğretmen, ilk tedavisinin ardından Ankara'ya gönderildi.

ŞANS oyunları, alkol ve kumara olan düşkünlüğü nedeniyle bir türlü borçtan kurtulamayan iki çocuk babası Ömer Aytekin, bu yüzden eşi Nurseren Aytekin (36) ile tartıştı. Kayınpederi pamuk tüccarı Selahattin Bilgen, evdeki huzursuzluk nedeniyle kızı ile torunları 12 yaşındaki Mehmet ve 11 yaşındaki Melek'i birkaç günlüğüne yanına aldı. Önceki akşam kayınpederinin oturduğu İstiklal Caddesi'ndaki Gültekin Apartmanı önüne gelen Aytekin, kızı Melek'i balkona çağırarak cüzdanını verdi. Daha sonra yanında getirdiği bir şişe benzini üzerine dökerek kibriti çaktı.

BALKONA çıkan ailesinin şaşkın bakışları arasında cayır cayır yanmaya başlayan Aytekin'in yardımına vatandaşlar koştu. Alevler söndürülürken, Ömer Aytekin Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan ve vücudunun yüzde 80'inin yandığı belirlenen öğretmen Aytekin'in sürekli olarak ‘‘Yaktın beni Mehmet hoca. Yatırsaydın böyle olmayacaktı’’ diye sayıkladığı görüldü. Aytekin'in, sayıkladığı kişinin, muayene olmaya gittiği ve kendisini hastaneye yatırmasını istediği Aydın Devlet Hastanesi Psikiyatrislerinden Dr. Mustafa Demirlioğlu olduğu belirtildi. Durumu ağır olan Ömer Aytekin, GATA Yanık Tedavi Merkezi'ne sevkedilerek, Ankara'ya götürüldü.

AYTEKİN'in daha önce de kendini asarak intihar girişiminde bulunduğu belirtildi. Aytekin'in önceki gün sabah Devlet Hastanesi'ne giderek psikiyatriste muayene olduğu, ‘‘Kendimi iyi hissetmiyorum, beni hastaneye yatır’’ dediği, doktorun da buna gerek görmeyip ilaç yazmakla yetindiği öğrenildi.

CÜZDANINDAN çok sayıda at yarışı kuponu cıkan Ömer Aytekin’in eşi Nurseren Aytekin, ‘‘Genellikle at yarışı oynardı. Nereye ne kadar borcu olduğunu bilmiyorum. Ancak, son olarak 5-6 milyardan söz ediyordu. Bana da bilgi vermezdi. Daha önce de böyle bir ekonomik bunalıma girmişti, sorunu ailelerimiz çözmüştü. Fakat bazı alışkanlıklarından kurtulamadı’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!