Aydınlanma neferi

Güncelleme Tarihi:

Aydınlanma neferi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

DÜNYADAKİ gelişimlere ayak uydurmak için harekete geçen emekli sosyal bilgiler öğretmeni Adil Nergiz, cehalet ve israfa karşı savaş açtı. Nergiz, ‘‘Az üretip, çok tüketilen bir ülkede, üç gün üç gece düğün yapmak, gelin koçu adamak, konvoyların peşine takılmak gereksiz israfa sürükler'' dedi.

ALAŞEHİR Kaymakamlığı'nın iznini alarak köylerde toplantılar düzenleyen 55 yaşındaki Nergiz, gelenek adı altında sünnet için bile günlerce boşa zaman ve para harcandığını, gösteriş ve yarış haline gelen düğünlerin yıllarca çalışıp kazanılanların kısa sürede harcanması anlamına geldiğini söyledi.

SİYASI ve kişisel amacı olmadığını belirten Emekli Öğretmen Adil Nergiz, ‘‘Aileler gösteriş yarışında hiç kullanılmayacak eşyalara milyarlarca lira harcıyor. Bitip, tükeniyorlar. Vazgeçmeye hazır olan köy halkı, sosyal baskı nedeniyle bu anlamsız törenleri terkemedemiyor'' dedi.

Kimdir?

EĞİTİMCİ Adil Nergiz, 1945 yılında Kula'da doğdu. İlk, orta ve liseyi Manisa'da bitirdi. İstanbul Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Bölümü'nden 1970'te mezun oldu. Çankırı, Manisa ve İzmir'de orta ve liselerde öğretmenlik ve idarecilik yaptı. 1996'da emekliye ayrıldı. Alaşehir'e yerleşti. Evli ve bir çocuk babası. Toplumsal etkinliklere ilgi duyuyor, sosyal konularda köylüleri aydınlatıyor. Nergiz, okumanın ve yazmanın dışında örnek olması için boş zamanlarını mevye kasası çakarak dolduruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!