Aydın itfaiye ekibi güçleniyo

Güncelleme Tarihi:

Aydın itfaiye ekibi güçleniyo
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 12:58

AYDIN Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı 9 yeni araç alarak filosunu güçlendirdi. Teşkilatta görev yapan kadın itfaiyeciler, büyük bir özveriyle can ve mal kurtarmanın mutluluğunu yaşıyor.

Haberin Devamı

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu İtfaiye Haftası’nda yaptığı açıklamada teşkilata 5 yeni aracın daha alındığını söyledi. 5 yeni araçtan sonra arazi şartlarına uygun 4x4 itfaiye arazözü almak için gerekli çalışmalara başladıklarını bildiren Başkan Çerçioğlu, "Fedakar ve kahraman itfaiyecilerimizin günü kutlu olsun. Yangınlarda koruyucu ve önleyici bilinci halkımızda muhakkak şekilde oluşturmamız gerekiyor. Yangınların çıkmaması için büyük mücadele vermeliyiz. Ekiplerimiz bu anlamda eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Gerekli önlem ve tedbirlerin alınması için kontroller sıklıkla yapılıyor. Yangınların çıkmasını engelleyecek bilinci oluşturmak için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Haberin Devamı

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri’nin 9 ayda, 189 ev ve depo yangını, 10 fabrika yangını, 32 dükkan yangını, 10 resmi daire yangını, 79 araç yangını, 623 bahçe ve zeytinlik olmak üzere 953 ayrı yangına müdahale ederek söndürdüğü, ayrıca 2014 yılının ilk dokuz ayında 77 trafik kazasında görev yaptığı açıklandı.

Aydın itfaiye ekibi güçleniyo

TOPUKLU EFE’NİN KORKUSUZ KADINLARI

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nda hizmet veren 3 kadın itfaiyeci, Fatma Çavuşoğlu, Burcu Tuna ve Ayşe Altuntaşoğlu ekiple birlikte her türlü yangına giderek söndürme çalışmalarına katılıyor. İşini çok sevdiğini söyleyen Burcu Tuna, "Çok gurur verici ve önemli bir meslek yaptığımı düşünüyorum. Her iş kolay değil. Bizim işimizin de zor tarafları var. Ama üstesinden gelmesini biliyoruz. Erkek arkadaşlarımızla omuz omuza can ve mal kurtarmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

İnsanların can ve mallarını kurtarmak için bu mesleği seçtiğini belirten Fatma Çavuşoğlu ise, "Kadın itfaiyeci olmak gurur verici. Hayatın her alanında kadınlar olmalı. Aydın’da kadın büyükşehir belediye başkanı olmasının ayrıcalıklarını yaşıyoruz. Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na bize gösterdiği güvenden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!