Avrupa’ya diz çöktürdüler Bu kızlar daha ne yapsın?

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’ya diz çöktürdüler Bu kızlar daha ne yapsın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2013 01:06

Türkiye, İzmir... Konak Belediyespor’un destanlar yazan altın kadınları hala desteği haketmiyor mu?

Haberin Devamı

Düne kadar Türkiye’de ön eleme turunu geçen bir kadın takımı bile olmadı. Onlar bir ilki gerçekleştirdi. Tarih yazmaya kadar giden hikayeleri Türkiye şampiyonu olmalarıyla başladı. Sonra Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası elemelerinde 3 maçı da kazanıp gruplara kaldılar, bir başka deyişle Avrupa’nın en iyi 32 takımı arasına girdiler. Sıra ilk turu aşmaya gelmişti. Polonya’nın RTP Unia Raciborz takımını İzmir’de 2-1 yenip, önceki gün de 0-0 berabere kalarak saf dışı bıraktılar. Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı artık Avrupa’nın en iyi 16 takımından biri. Yeni hedefleri Avusturyalı Neulengbach’ı da eleyip çıtayı daha yükseğe taşımak, Türkiye’nin, İzmir’in adını daha da gür duyurmak. Tek istekleri biraz daha destek, biraz daha ilgi.

Avrupa’ya diz çöktürdüler Bu kızlar daha ne yapsın

Haberin Devamı

Sahada gözleri hiçbir şeyi görmüyor. Sevgi ve inançla yürüyorlar. Ancak her başarının ardından yaşadıkları sevinç biraz buruk oluyor. Çünkü, hak ettikleri desteği ne federasyondan ne sivil toplum kuruluşlarından ne diğer kurumlardan görüyorlar. Hatta hemcinsleri bile onların yanında değil. İzmir’de Polonya ile çıktıkları tarihi maç öncesinde herkese çağrıda bulunup destek istediler, seyirci rekoru kırmayı hedeflediler. Ancak Alsancak Stadı’na sadece 3 bin 500 seyirci geldi. Ne İzmir’in önde gelen iş kadınları ne sivil toplumun kadın önderleri vardı. Ama onlar hala umutlu. Neulengbach ile 9 veya 10 Kasım’da Alsancak’ta oynayacakları maç öncesi İzmir’i yanlarında göreceklerine, Türkiye’nin desteğini daha çok hissedeceklerine inançları tam.

Türk kadınının gücünü gösterdik

MUHTEŞEM takımın başarılı Teknik Direktörü Hüseyin Tavur, tarihi zafer sonrası hurriyet.com.tr'ye yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdi: “Türk kadınının gücünü tüm Avrupa’ya gösterdik. Sadece TFF’nin değil İzmirli iş kadınlarının, sivil toplum temsilcilerinin ilgisizliğine de üzülüyoruz. Örneğin sayın Mustafa Koç’un eşi İzmirli. Daha çok benzer örnek var. Böyle bir başarıyı erkek takımı elde etse, yere-göğe sığdırılmaz, dünya para akardı. Artık Avusturya maçında herkesi yanımızda görmek istiyoruz. En büyük arzularımızdan biri de hangi kanal olursa olsun maçın canlı yayınlanması.”

Haberin Devamı

İzmir’in adını dünya ezberler

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan: “Bu kadar zorluk ve ilgisizliğe rağmen kızlarımız sahada büyük başarı gösteriyor. Elde edilen sadece sportif başarı değil. Kadın kenti İzmir’de yıllardır futbolda hasret kalınan başarıları gencecik kızlarımız elde ediyor. Gittiğimiz her ülkede EXPO tanıtımı için bile elimizden geleni yapıyoruz. Bunu, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın başarılardan daha önemli görüyoruz. Destek olunursa neden daha büyük bir başarı gelmesin? Ben bugün varım yarın yokum. Kızlarımıza sahip çıkılır ve bu takım devam ederse, İzmir’in adını futbolla dünya ezberler.”

Avrupa’ya diz çöktürdüler Bu kızlar daha ne yapsın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!