’Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’ tamamlanmak üzere

Güncelleme Tarihi:

’Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’ tamamlanmak üzere
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 01:07

İZMİR’in Aliağa Belediyesi’nce yaptırılan ’Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’, kente 25 bin metrekarelik yeşil alana kavuşturuyor. Yeni neslin içinde yaşamaktan mutlu olacağı bir kent oluşturmak için çalıştıklarını belirten MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, projenin yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’yla Aliağa, 25 bin metrekare yeşil alana kavuşuyor. 72 dönümlük alan üzerinde yapılan yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla yeşile bürünen alan, kentin akciğeri olma yolunda atılmış büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Mavi ile yeşili birleştiren, şehir hayatını doğayla harmanlayan projede sona yaklaşıldı. Adeta botanik bahçesine dönüşen alan, bölge iklimine uyum sağlayan farklı bitki ve ağaçlarla donatıldı. Palmiye, çınar, dut, tespih, top akasya, pembe çiçekli akasya, defne, kurtbağrı, alev ağacı, manolya, leylombi, iğde ağacı, kapalya ve limon servi olmak üzere 14 farklı ağaç türünün toprakla buluştuğu bölge; çim alanları, süs bitkileri ve mevsimlik çiçeklerle süslendi. Bugüne kadar 25 farklı türden dikilen 7 bin 66 bitki rekreasyon alan; adeta cennet bahçesine dönüştü. Yapımı henüz tamamlanmamasına rağmen Aliağalılar, alana akın ederek keyifli bin zaman geçiriyor.

Haberin Devamı

’Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’ tamamlanmak üzere

"ALİAĞA’NIN YENİ YÜZÜ OLACAK"

Yeni neslin içinde yaşamaktan mutlu olacağı bir kent oluşturmak için çalıştıklarını belirten MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "7’den 70’e her yaştan insana hitap edecek şekilde yapılandırdığımız Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı Aliağa’nın yeni yüzü olacak. Yüzde 95 oranında biten projemizi çok kısa bir sürede tamamlayacağız. Bu çalışmaların tek mimarı Aliağa halkımızdır. Aliağa halkımızın desteğiyle daha yaşanabilir bir Aliağa hedefimizi gerçekleştirme noktasında kısa sürede önemli adımlar attık. İnşallah yine halkımızdan aldığımız o büyük destekle daha nice çalışmalara hep birlikte imza atacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!