Av köpekleri yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Av köpekleri yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2012 11:07

Muğla’da bu yıl 5'incisi düzenlenen ‘Fermalı Av Köpekleri Yarışması’nda çeşitli ırklardaki 50 köpek dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Muğla Merkez Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Derneği tarafından, Düzeyn Mevkii'nde Fermalı Av Köpekleri Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Aydın, Denizli, Uşak ve Muğla'dan 50 köpek katıldı. ‘Contınental Jonıor’, ‘İngiliz Jonıor’, ‘Contınental Yetişkinler’ ve ‘İngiliz Yetişkinler’ olmak üzere dört kategoride yapılan yarışlarda köpekler birbirlerine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele etti. Yarışmaların hakemliklerini Recep İlgin, Emin Vural ve Hamdi Nurdoğan yaptı. Yarışma sırasında köpekler saklanan canlı bıldırcınları bulmaya çalıştı.
Yarışma sonunda Contınental Jonıor Kategorisi'nde Hüseyin Kara'nın köpeği ‘Paşa’ 1'inci, Mehmet Ali Uslu'nun köpeği ‘Duman’ 2'nci, Can Aksakal' köpeği ‘Cango’ 3'üncü oldu. İngiliz Jonıor Kategorisi'nde
Arif Kaşlıoğlu'nun köpeği ‘Pat’ 1'inci, Burhan Bozkurt'un köpeği ‘Lusi’ 2'nci, Metin Yıldız'ın köpeği ‘Aliş’ 3'üncü, Contınental Yetişkin Kategorisi'nde Mehmet Ali Uslu'nun ‘Suzi’ isimli köpeği 1'inci Alaattin Yılmaz'ın köpeği “Ayka’ 2'nci, Kenan Alyörük'ün köpeği ‘Sera’ 3'üncü, İngiliz Yetişkin Kategorisi'nde de Yaşar Akaya'nın ‘Rol’ isimli köpeği 1'inci, Arif Kaşlıoğlu köpeği ‘Figo’ 2'nci ve ve Ali Aydemir'in köpeği ‘Kont’ 3'üncülüğü elde etti. Dereceye giren köpeklerin sahiplerine ödül olarak kupa, madalya ve av malzemeleri verildi.
Merkez Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Derneği Başkanı Muammer Bağcıoğlu, yarışmanın amacının av köpekleri av sezonuna hazırlamak olduğunu belirterek, “Ayrıca avcılarımız av köpeği ırklarını tanıma fırsatı buluyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!