Atık suda balık üretimi

Güncelleme Tarihi:

Atık suda balık üretimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 01:18

TATİL için Çanakkale’ye gelen Malezya Denizcilik ve Su İşleri Bakanı Mohad Khazin Bin Hamzah ve beraberindeki 28 kişilik heyet, çelik, enerji ve gemi inşa sektöründe faaliyet gösteren İÇDAŞ Değirmencik Tesisleri’nde atık suda balık yetiştirildiğini duyunca programlarını değiştirerek tesisleri ziyaret etti.

Haberin Devamı

Malezyalı Bakan, çevreye gösterilen duyarlılık ve bunun sonucunda atık suda balık üretimine ve denizden içme suyu elde edilmesine hayran kaldı. Bakan Mohad Khazin, tesislerin bir benzerinin Malezya’da yapılması için İÇDAŞ yetkilileri ile temasta olarak iş birliği yapacaklarını söyledi.

Ödül kazanmıştı
2008 yılında Avrupa Birliği Çevre Ödülleri’nin yanı sıra Birleşmiş Milletler’in Rio de Janeiro kentinde düzenlediği Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesinde ‘İÇDAŞ Sürdürülebilir Su Yönetimi Projesi’, örnek proje olarak tüm dünyaya tanıtılarak ödüllendirilmişti. Değirmencik Tesisleri Direktörü Fuat Erkan Tekin, “Havuzlarda levrek ve çipuranın yanı sıra Türkiye’de ilk kez kalkan balığı da yetiştirmeye başladık. Denizden günde 12 bin ton tatlı su elde ediyoruz. Yılda 52 ton levrek ve çipura yetiştiriyoruz. Denizden aldığımız suyu tesislerde kullandıktan sonra reverse osmoz teknolojisi ile tatlı su olarak kullanıyoruz. Bu tesisler, İÇDAŞ’ın sürdürülebilir çelik üretimi ve çevresel değerlere verdiği önemin ifadesidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!