Karşıyaka'da geri dönüşüm devrimi

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakada geri dönüşüm devrimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 12:08

KARŞIYAKA Belediyesi’nin yaptığı, doğaya zarar veren atıkların geri dönüşümünün sağlanacağı İzmir’in ilk ’atık getirme merkezi’nin haziran ayında hizmete gireceği bildirildi. Tesis sayesinde hem doğa korunacak hem de atıklar yeniden üretime ve ekonomiye kazandırılacak.

Haberin Devamı

Doğaya bırakılan ancak yeniden kullanımı mümkün olan atıkların geri dönüştürülmesine yönelik projeler üreten Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Mahallesi’nde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi inşa ediyor. Türkiye’deki sayılı merkezler arasında yer alan ve İzmir’de ilk kez hayata geçirilen modern tesisin resmi açılışı, Haziran ayındaki Çevre Haftası’nda, geniş katılımlı bir törenle yapılacak.

14 TÜRDE ATIK TOPLANACAK

Bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip tesiste; belediye ekiplerince toplanacak ve vatandaşların getireceği atıklar 14 ayrı türde ayrıştırılacak. Kağıt ve kartonlar, plastikler, metaller, camlar, ahşaplar, tekstil eşyaları, piller, elektronik eşyalar, floresan lambalar, son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, ömrünü tamamlamış lastikler ve tehlikeli atıklar (çözücüler, kimyasallar vb.) sınıflandırılarak lisanslı firmalara teslim edilecek. Böylece, her yıl tonlarca atık doğaya karışmadan geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırılmış olacak. Ayrıca merkezde bir de eğitim salonu açılarak, öğrencilere çevre bilinci aşılamaya yönelik uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.

"DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN"

Tesisi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmayı hedeflediklerini belirterek, "Yaşadığımız çevre her geçen gün kirlenirken, biz doğa dostu projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Zararlı atıkların doğadan temizlenmesi ve yeniden üretime kazandırılabilmesi adına yine öncü olarak, Atık Getirme Merkezi kuruyoruz. Her yıl tonlarca atık bu sayede bertaraf edilecek. Gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakabilmek için kalıcı önlemler almamız gerektiğinin bilinciyle, doğamıza sahip çıkmayı sürdüreceğiz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!