Asırlık yaşa 100 mum

Güncelleme Tarihi:

Asırlık yaşa 100 mum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2010 00:00

Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden Meliha Tamer, 100’ncü yaşını Datça’da yakınları ve sevenleriyle kutladı. Meliha öğretmen için 100 mum yakıldı.

Haberin Devamı

BİR subay kızı olan Meliha Tamer, 7 Ağustos 1910’da Edirne’de dünyaya geldi. Tamer, 1931’de Edirne Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu, çeşitli yerlerde görev yaptıktan sonra 1964’te İzmir Kahramanlar İlkokulu’ndan emekliye ayrıldı.
Çocuğu olmayan Meliha öğretmen, avukat eşi Tuğrul Tamer’i 1987’de kaybettikten sonra ağabeyinin kızı Serpin Uraz ile yaşamaya başladı. Yeğenlerinin torunlarını da görme şansına erişen Meliha öğretmen kışları İstanbul, yaz aylarını Datça’da geçiriyor.
Uzun yaşama sırları
Karaincir Koyu’ndaki Özil Tatil Sitesi’nde, Tamer’in 100’ncü doğum günü nedeniyle, yeğenleri Gülsen Üke ve Serpin Uraz sürpriz parti hazırladı, 100 mum yaktı. Meliha öğretmen, sembolik olarak bir mumu üfleyerek ‘dalya’ demenin keyfini yaşadı. Uzun yaşamanın sırrının dengeli beslenmek, stresten uzak durmak ve iyi bir eş seçmek olduğunu belirten Meliha öğretmen, aile toplantıları ve önemli günlerde bir kadeh şarap ya da rakı içmeyi ihmal etmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Atatürk’le  iki kez  karşılaşma

1930’da son sınıftayken Atatürk’le tanışma mutluğunu yaşadığını belirten Meliha Tamer, unutulmaz anıyı şöyle anlattı: “Sınıfları gezip öğrencilerle görüştü. Bizim sınıfa da geldi. Ön sırada oturuyordum. Yanıma yaklaştı. Derslerle ilgili sorular sordu. Türkiye’nin bizlere ihtiyacı olduğunu belirterek, mezun olduktan sonra gideceğimiz illerde ülkesini seven idealist gençler yetiştirmemizi öğütledi. Atatürk’ü ikinci görüşüm 1934’tebir baloda oldu. O baloda giydiğim kıyafetimi hiç unutmuyorum. O kıyafetimle çekildiğim fotoğrafımı hep saklarım.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!