Asılsız iddialar sektörü zorluyor

Güncelleme Tarihi:

Asılsız iddialar sektörü zorluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2014 01:23

Tavuk etinde hormon ve antibiyotik kullanıldığı iddiaları tüketicinin aklını karıştırırken, sektör temsilcileri “Çocuğumuza yedirmediğimiz hiçbir şeyi üretmeyiz” dedi.

Haberin Devamı

SON dönemde tavuk etinde hormon ve antibiyotik kullanımı olduğu iddialarının hem tüketici, de hem üreticiye zarar verdiğini belirten Keskinoğlu Tavukçuluk Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu, “Bizler kendi çocuğumuza yedirmediğimiz hiçbir ürünü üretmiyoruz” dedi.

İddialar zarar verdi
Sektörle ilgisi olmayan çeşitli kişilerin konuyu çok iyi bilmeden dile getirdiği iddiaların zarar verdiğini savunan Keskinoğlu, “Sektörümüzün yıllık cirosu 11 milyar TL. 650 bin tane çalışanı var. Yaklaşık 2.5 milyon kişi ekmeğini tavuk ve yumurta işinden sağlıyor. Türkiye’nin Ortadoğu’daki ihracatı 300 milyon dolardan bu sene 1 milyar TL’nin üzerine çıktı. Son derece iyi bir ivme yakaladı. Türk pilici ihracatta çok sevilen, tutulan bir ürün haline geldi ama maalesef Türkiye’de yanlış bilgilendirmelerden dolayıdır ki piliçte hormon, antibiyotik var mı?’, ‘GDO’lu yem kullanılıyor mu?’ gibi sorular insanların aklını iyice karıştırdı ve birçok insan özellikle üst gelir seviyesindeki insanlar piliç eti tüketiminden uzaklaştı” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Uzmanları çağırdılar
Türkiye’deki kişi başı piliç eti tüketiminin 7 kilogram olmasına karşılık bu rakamın Avrupa’da 25, Arap ülkelerinde 45, Uzakdoğu ülkelerinde ise 70-80 kilogram olduğuna dikkat çeken Keskinoğlu, kendi şirketlerinin de ihracatın zor olduğu Malezya ve Singapur gibi ülkelere bile ihracat yapabilirken, iç piyasada oluşturulan algıdan kaynaklı sorunlar yaşandığını ifade etti. Keskinoğlu, söz konusu demeçler sonrasında Kasım ayında yüzde 8, Aralık ayında ise yüzde 3 tüketim düşüşü yaşandığını belirterek, “En ucuz protein kaynağı olmasına rağmen insanların aklındaki sorulardan dolayı bu sonucu yaşıyoruz. Biz ortaya atılan iddialara karşılık 2 bini aşkın pediatrist ve beslenme uzmanını tesislerimizde ağırlamak için harekete geçtik. Tesislerimizi doktorlarımızın denetimine açmamız üretim koşullarımıza ne kadar güvendiğimizin göstergesidir. Tesislerimizi gezen ilk gruptan çok olumlu geri dönüşler aldık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!