Arı caddesinde eve arı saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Arı caddesinde eve arı saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2009 00:00

İzmir’in Gültepe semtindeki Arı Caddesi numara 27’de bulunan tek katlı evin duvarı ile bitişiğindeki ağacın arasına yuva yapan yaban arıları, gece Aktaş ailesinin fertlerini soktu.

Haberin Devamı

GECE yarısı yuvalarından çıkan yaban arıları evi bastı, annesi Bahar Aktaş (52) ile birlikte yaşayan Atakan Aktaş’ı (32) soktu. Aktaş ailesi, “Arılar her yerimizi soktu. İtfaiyeyi işimiz değil diyerek ilgilenmedi. Belediyeyi aradık, gece olduğu için gelemeyeceklerini söylediler. Bizi, arı istilasından kim kurtaracak” dedi.
Kafeterya işletmecisi Atakan Aktaş, imsenin kendilerine yardımcı olmadığını söyledi. Çok sayıda arının evin içine girdiğini ve vücutlarının çeşitli yerlerinden soktuklarını ifade eden Aktaş, “Yardım için ilk olarak itfaiyeyi aradık, bizim işimiz değil diyerek ilgilenmediler. Belediyeyi aradık, gece olduğu için gelemeyeceklerini söylediler. Bizi bu arı istilasından kim kurtaracak? Hiç kimse bize yardımcı olmak istemedi. İlaçlama da bir işe yaramadı” diye konuştu.
İtfaiye açıklama yaptı
Atakan Aktaş eve giren arıları sinek ilacıyla öldürmeye çalışırken, annesinin arı sokan yerlerine de acısını geçireceği gerekçesiyle çamur sürdü. Çekim yapan bazı gazetecileri de arılar soktu.  İtfaiye Teşkilatı yetkilileri  ise kendilerinden arılara karşı acil yardım talebi olmadığını, arılara karşı ilaçlama yapılmasının istendiğini belirtti. İtfaiye’nin, Çevre Sağlığı birimini önerdiği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!