Yaşar ANTER / BODRUM, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2008 22:52
BODRUM’un Gümüşlük Beldesi’nde 20 yıldır Aquarium
Balık Restoran’ı işleten Cengiz-İlknur Özbaşaran, ikinci şubesini Yalıkavak marinası karşısında açtı. Denize sıfır iki dönümlük arazide kurulan 500 kişilik restoran, ilk günden yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Bodrum’daki Şark Sigorta’nın ilk temsilciliğini yapan Cengiz Özbaşaran ile şehir plancısı İlknur Özbaşaran, yaz aylarında çocukları Can (14) ve Cansın’ın (15) kendilerine yardım ettiğini söyledi. yunanistan’ın İstanköy, Kilimli ve Leros adasından balık yemeye gelenlerin bulunduğu Aquarium Restoran’ı ailece işlettiklerini belirten Cengiz Özbaşaran "Balık tutkusu bizi küçük bir balık lokantası açmaya yöneltti. Dalgıç olduğum için önceleri tuttuğumuz balığı yerdik, şimdi Ege’in en lezzetli balıklarını konuklarımıza yediriyoruz" dedi.Taze Fasulye SoteMALZEMELER:1 kg taze fasulye1 çorba kaşığı Kristal zeytinyağı1 büyük baş kuru soğan1 çay kaşığı tuzot1 çay kaşığı karbonatArzuya göre 1-2 diş sarımsakHAZIRLANIŞI:Fasulyeler içine karbonat atılmış bol kaynar suda 6-7 dk haşlanır. Teflon tencerede piyazlık doğranmış soğan ve sarımsak yağın içinde 1-2 dk öldürülür. Üzerine haşlanmış fasulyeler ve tuzot eklenir, soğanla kavurmaya devam edilir. Fasulyeler sararmaya başlayıp yumuşayınca ocağın altı söndürülür.Yayla Köy’de yeni bir restoranLatif SANSÜR / KUŞADASI, (DHA)KUŞADASI’nda, şehrin karmaşasından uzaklaşarak, köy ortamında dinlenmek isteyenlere yönelik Yayla Köy’de birbiri ardına açılan restoranlara ’Keyfi Yayla’ da katıldı. Kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla açılan Keyfi Yayla’nın işletmecisi Filiz Dermani, "Keyfi Yayla, köy ortamında farklı bir atmosferde keyifli bir kahvaltı veya
yemek için tasarlandı. Restoranımızda çocukların özgürce koşup oynayabilecekleri bölümler, muhteşem Sisam Adası ve Ege Denizi manzarası ile konuklarımızın dinlenerek yemek yiyecekleri bir mekan oluşturduk" dedi. Gün batımında balık keyfiMutlu Maruflu / HÜRRİYETFOÇA Balık Restoran, az bulunan büyük balık çeşitleri, mezeleri, ıstakoz ve kara vida gibi lezzetleriyle Foça Merkez’de gün batımını yaşamak isteyenlerin buluşma noktalarından biri. Sahilde, farklı lezzetler tatmak isteyenler için Foça Balık, tuzda ve ızgarada balık çeşitlerinin yanı sıra zeytinyağlı otlarıyla da Foça’da bir lezzet durağı. İşletmenin ortaklarından Kamil Karabağ, 1978’den bu yana bu işi yaptıklarını belirterek, "Garson olarak başladığımız bu işte dört arkadaş birleşerek Foça Balık Restoran’ı açtık. Geçmişten gelen deneyimlerimizi burada göstererek müşterilerimize servis konusunda en iyiyi yapmaya çalışıyoruz" dedi. ’İzmir Park’ın müdavimleri artıyorizmir, (DHA)HAKAN Karpat’ın sahibi olduğu Bahçelievler’deki izmir Park Restoran, kış sezonunda iki katlı salonda, yazları ise bahçesinde müşterilerine hizmet veriyor. 130 kişi oturma kapasitesine sahip olan ve modern salaş görünümüyle dikkat çeken izmir Park Restoran’ın her geçen gün müdavimlerinin sayısını artığını belirten Hakan Karpat, "Haftanın yedi günü 11.00 ile 24.00 arası açığız. Et ve balık mönümüzle iddialıyız. Alsancak ve Güzelbahçe’nin kalabalık trafiğinden uzakta nefis lezzetler sunuyoruz. Mutfak şeflerimizin elinden çıkan soğuk mezeler, et ve balık spesiyalleri Avrupa’da moda olan açık mutfakta, müşterilerimizin gözü önünde hazırlanıyor. Balıklarımızı kömür ızgarasında pişiriyoruz" dedi. Karpat izmir Park Restoran’da ayrı- ca kablosuz internet, D-Smart, Dijitürk yayınının da mevcut olduğunu sözlerine ekledi.