Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 16:30
Çanakkale'ye bir tur şirketi aracılığıyla Avustralya’dan gelen 28 lise öğrencisine, ’Kırmızı Kep Hobi Aşçılık Programı’ kapsamında Türk mutfağındaki birbirinden lezzetli yemeklerin nasıl yapıldığı gösterildi. Çanakkale Savaşı’na katılan dedelerinin mezarlarını ziyaret ettikten sonra verilen eğitimleri ilgiyle izleyen Anzak torunları, birçok yemeği yapmayı öğrendi.
Avustralyalı 28 lise öğrencisi geçen Salı günü bir tur şirketinin düzenlediği 14 günlük Türkiye gezisi kapsamında Çanakkale’ye geldi. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki savaş alanlarını gezen Anzak torunları, Türk mutfak kültürünü daha yakından tanımak amacıyla Kolin Hotel’den bir sunum talep etti. Bunun üzerine Avustralyalı öğrencilere, ’Kırmızı Kep Hobi Aşçılık Programı’ çerçevesinde Türk yemekleri eğitimi verildi. Türkiye Tüm Aşçılar Federasyonu Genel Sekreteri, Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı ve Kolin Hotel Mutfaklar Şefi İsmet Büdün, liselilere, Türk mutfak kültürüne özgü İmam Bayıldı, Hünkar Beğendi ve Adana Kebap, Şeker Pare, Peynir Tatlısı ile Zerde Tatlısı yapmayı öğretti. Avustralyalı öğrenciler de ustalardan aldıkları bilgilerle marifetlerini sergiledi. Liseliler, Büdün nezaretinde yaptıkları Türk
yemek ve tatlılarını daha sonra afiyetle yedi. Öğrenciler, Türk yemeklerini çok lezzetli bulduklarını ifade etti. Çanakkale’deki gezilerini tamamlayan Avustralyalı öğrenciler Kuşadası’na gitmek üzere kentten ayrıldı.