Güncelleme Tarihi:
GELİŞTİRDİĞİ sivrisinek ve böcek kovan boyalar sayesinde Afrika’daki malaria hastalığının önüne geçen ISONEM, şimdi de ürettiği yanmaz solüsyon ile güvenlik sektörüne el attı. Birçok farklı alanda kullanılabilen yanmaz solüsyon, ‘antimolotof’ adıyla toplumsal olaylarda kullanılmaya başlandı. Kimya sektörünün Microsoft’u iddiasıyla 2005’te kurulan ISONEM’in Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Kurt, 10 yıl içerisinde bu iddiayı başardıklarını ve daha ileri taşımak için sürekli çalıştıklarını belirtti.
RADYASYON SAVAR
Ar-Ge’ye verdikleri önemin sonucu olarak sürekli ilk niteliği taşıyan ürünleri piyasaya çıkardıklarını dile getiren Kurt, şöyle devam etti: “Radyasyonu sıfıra indiren inovatif ürünü üreten tek firmayız. Boyamız ortamdaki radyasyonu alıyor ve toprağa veriyor. Çeşitli GSM operatörleri de bu ürüne ilgi gösteriyor. Baz istasyonlarında kullanılıyor. Ciddi bir pazar oluşturduk.”
TOPLUMSAL OLAYLAR IÇIN
Ses getiren diğer ürünlerinin ise yanmazlık solüsyonu olduğunu dile getiren Kubilay Kurt, “Bu ürün ilk etapta tekstil ve ahşapta kullanıldı. Daha sonra ise madenlerde yangınların önüne geçmek için ciddi talep aldık. Emniyet Müdürlüğü ile anlaştık. Ve antimolotofu geliştirdik. Şu anda toplumsal olaylarda kullanılıyor. Molotof atılan yere bu ürün uygulandığında yangını söndürüyor ve bir daha o bölgede yangın çıkmasının önüne geçiyor. Bunu Amerika’ya bile ihraç ettik. Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aracının bagajında ürünümüz var. Yapılarda bu solüsyonun boya versiyonu da bulunuyor” bilgisini verdi.
SUYU TUTUYOR ATEŞ SÖNDÜRÜYOR
Yapı kimyasalları üretimiyle faaliyete geçtiklerini, bugün daha niş ürünlere ağırlık verdiklerini dile getiren Kurt, “Biz katma değerli ürünlere yöneldik. Yangın topu yaptık. Yangın olan yere bu topu attığınızda ortaya çıkan toz alevleri söndürüyor. Uganda’da yol yapıyoruz. Burada beton ya da asfalt iş görmüyor. Bizim geliştirdiğimiz solüsyon kumu betonlaştırıyor. Özellikle su sorunu yaşayan Afrika ve Arap ülkeleri için özel polimer geliştirdik. Bu suyu tutuyor. 4 yıl boyunca bitkiler ve ağaçlar su ihtiyacını geliştirdiğimiz polimerden karşılıyor. Piyasada oldukça ses getiren bir ürünümüz de Afrika’da sivrisineklerden bulaşan ve öldürücü olan malaria hastalığı için. Geliştirdiğimiz boyanın uyguladığı alana sivrisinek yaklaşamıyor. Bu ürünle iki yıldır Afrika pazarındayız” diye konuştu.
OKSİJEN ÜRETECEK
Enerjinin öneminin her geçen gün daha da arttığını vurgulayan Kubilay Kurt, bu konuda da bir ürün geliştirdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti: “Enerji üretebilen bir dış cephe boyası ürettik. Güneş paneli mantığıyla çalışıyor. Yerli madenlerimizi kullanarak geliştirdiğimiz karbondioksiti oksijene dönüştüren bir ürünümüz var. Zeolit kullanarak bunu yaptık. Bunu araçların egzozuna monte edilecek bir versiyonu üzerinde de çalışmalarımız sürüyor. Böylece araçlar artık oksijen üretir hale gelecek. Uzun süreli giden pil gibi sonsuz enerji üzerine de çalışmalarımız var.”