Anne babalar haydi okula

Güncelleme Tarihi:

Anne babalar haydi okula
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2016 11:41

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM) tarafından başlatılan "Anne - Baba Akademisi"nde 0 -18 yaş aralığında çocuklara nasıl destek olunabileceği anlatılacak.

Haberin Devamı

İEÜ EKOSEM Müdürü Doç. Dr. Nesrin Oruç Ertürk, ailelerin çocukların fizyolojik ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını bildiğini ancak psikolojik ihtiyaçların sağlanması konusunda yetersiz kalabildiğini söyledi. Çocuklarla sağlıklı iletişim kurmanın onların geleceğe daha güvenle adım atmalarını sağlayacağını vurgulayan Doç. Dr. Ertürk, "Ailelerin, sağlıklı ve özgüvenli çocuklar yetiştirmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Çocuklarına yönelik nasıl davranış geliştirmeleri gerekir, çocukla iletişim dilinde neler olmalıdır, bu sorulara ilişkin yanıtlar oluşturacağız. Alanında uzman psikolog, pedagog ve psikodramatistler tarafından verilecek eğitimlerle ailelere yol göstermeyi amaçlıyoruz. İzmir’de kapsamlı olarak Anne-Baba Akademisi’ni gerçekleştireceğiz. Eğitimlere Balçova Belediyesi de destek veriyor" dedi.

Doç. Dr. Ertürk, Uzman Psikolog Şebnem Türkdalı Temizocak’ın, İEÜ Konferans Salonu’nda 9 Ocak’ta 11.00 - 13.00 saatleri arasında "Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite", 14.00 - 16.00 saatleri arasında da "Çocukta Davranış Sorunları ve Baş Etme Yöntemleri" eğitimlerini vereceğini kaydetti. Eğitimlerde, "Veliler Açısından Kariyer Planlamanın Psikolojik Süreçleri", "Öfke Yönetimi", "Boşanma ve Çocuk Üzerindeki Etkileri", "Sınav Kaygısı", "Sınav Sürecinde Anne Baba Olmak", "Çocuğa Cinsel Gelişim Nasıl Anlatılır", "Çocuğun Korku ve Kaygılarıyla Baş Etme", "Anne Baba Ders Çalış Demekten Kurtuluyor" "Emekliliği Olmayan Meslek Anne Baba Olmak", "Stresle Baş Etme Yöntemleri" başlıkları tartışılacağını belirten Doç. Dr. Ertürk, programın her oturum için 50 TL olarak belirlendiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!