Amaç daha çok ihracat

Güncelleme Tarihi:

Amaç daha çok ihracat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 01:19

Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde Egeli firmaların önemli bir aktör olduğuna inanan DHL Express Türkiye KOBİ odaklı destek paketleri hazırladı.

Haberin Devamı

AKTİF müşterisinin yüzde 10’u Ege’de olan DHL Express Türkiye, bölgenin ihracatçı sayısını ve pazar çeşitliliğini artırmak için kolları sıvadı. ‘Çorbada bizim de tuzumuz olsun’ mantığıyla harekete geçen kurum, ‘KOBİ Express Çözüm Paketi’ ile ‘DHL Express Mikro İhracat’ hizmetlerini hazırladı. DHL Express Türkiye Satış Direktörü Boğaç Özsan, Ege Bölgesi’nin ihracat potansiyeli ile kurumun faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında Ege Bölgesi’nin önemli bir rolü olduğunu ifade eden Özsan, şöyle devam etti:

100 MİLYAR DOLAR EGE'DEN
“Ege Bölge’sinin bu hedefe 100, İzmir’in de 50 milyar dolar katkıda bulunması bekleniyor. Ege’nin bu hedefine ulaşması için özellikle pazar çeşitliliğini artırması gerekiyor. 2004–2014 döneminde yıllık İzmir ihracatının yüzde 84’ü aynı firma, mal ve ülke olarak görünüyor. İzmir’de, 2004’te 3 bin 600 olan ihracatçı sayısı 2014’te 4 bin 528’e ulaştı. Tüm bu sonuçlar, İzmir ve Ege’nin ihracatçı sayısı ve pazar çeşitliliğinin artması gerektiğini gösteriyor.”

Haberin Devamı

HER ŞEY KOBİ'LER İÇİN
Ege’de özellikle İzmir ve Denizli’nin ihracatçı sayısıyla pazar çeşitliğini artırmak için harekete geçtiklerini, KOBİ’lere odaklandıklarını ifade eden Boğaç Özsan, “KOBİ’lerin yeni pazarlara açılmasını desteklemek üzere çalışıyoruz. Egeli ihracatçıları, özellikle KOBİ’lerin yeni pazarlara açılmasını destekleyecek bir paket hazırladık. İzmirli KOBİ’lerimize, ‘KOBİ Express Çözüm Paketimizi’ sunduk. Bu paket ile uluslararası pazarlara daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlıyoruz. Ayrıca ihracat yapmak isteyen KOBİ’ler için pazar araştırması, gümrük mevzuatı gibi stratejik bilgileri araştırıyoruz. Tekstil, otomotiv, sağlık ve teknoloji gibi farklı sektörlere özel ihracat rehberleri hazırlıyoruz. KOBİ’lere özel 7/24 ulaşılabilen destek hattımız var. Bir diğer önemli hizmetimiz ise ihracatı neredeyse Türkiye sınırları içindeymiş gibi kolaylaştıran ‘DHL Express Mikro İhracat’. Hem gümrük süreçleri hem de ek maliyetler anlamında büyük tasarruf sağlayan bu hizmetle KOBİ’lerin ihracat oranını artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

MALİYETİNE TASARRUF
Ege’ye yönelik araç filosu, hizmet merkezleri, uçak kapasitesi ve istihdam sayısın artırmaya yönelik yatırımlara devam edeceklerini ifade eden Boğaç Özsan, Ege Serbest Bölgesi’nde uyguladıkları bir çalışmayla ilgili de şu bilgileri paylaştı: “Bölgede zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan özel bir hizmet sunuyoruz. Serbest bölgeler gümrüklü alanlar olduğu için buralarda taşımacılık faaliyetleri gösterirken mutlaka gümrüklü alan prosedürlerini uygulamak gerekiyor. dHl olarak yaklaşık 3 senedir Ege Serbest Bölgesi’nde müşterilerimize gümrüklü numune taşımacılığı hizmeti veriyoruz. Serbest bölgelerde ikinci iskele desteğiyle müşterilerimize kurye hizmeti veriyor.”

MÜŞTERİSİNİN %10'U EGE'DEN

DHL Express Türkiye’nin Ege’deki konumunu değerlendiren Özsan, Türkiye’deki gelirlerinin yüzde 9,1’inin Ege’den olduğunu aktararak, “Gönderi adetimizin ise yüzde 9,5’i Ege’den. Bölgedeki aylık aktif müşteri sayımız ise binin üzerinde. Ülke genelinde ise bu sayı 10 bini aşıyor. Yani aktif müşterimizin yüzde 10 Ege’de. Egeli müşterilerimizin ise yüzde 91’i KOBİ. İzmir kadar önemli olan bir diğer kent ise Denizli. Denizli, özellikle ev tekstili alanında Türkiye’de önemli bir konuma sahip. Bu firmalarımızı gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki ev tekstili fuarlarına Denizli’den katılımlarını sağlamak ve fuar taşımacılığı süreçlerini kolaylaştırmak için onlara özel fuar taşımacılık hizmeti veriyoruz” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!