Altay patlama yapacak

Güncelleme Tarihi:

Altay patlama yapacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2010 00:00

Teknik Direktör Ercan Ertemçöz Kaf-Kaf’ı yenip çıkışa geçeceklerine inanıyor.

Haberin Devamı

İLK üç haftayı galibiyetsiz ve golsüz geçiren  Altay’da Ercan Ertemçöz, KSK sınavında takımının patlama yapmasını bekliyor. Tavşanlı deplasmanında kötü oynayan, Samsun randevusunun ilk yarısındaki iyi futbola rağmen sahadan puansız ayrılmanın sancısını yaşayan, Diyarbakır deplasmanında ise kötü zemine takılan siyah-beyazlılar, şanssızlıklar zincirine derbide nokta koyarak çıkışa geçme hesapları yapıyor.
Kaybeden için dünyanın sonu değil
? KSK’nin de galibiyete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ertemçöz, “Ancak ‘kaybeden yanar’ türünden bir yaklaşıma katılmıyorum. Biz de, KSK de kadrodaki 5-6 futbolcuyu transferin son günlerinde kadromuza dahil ettik. Yaşanan sıkıntının en önemli nedenlerinden biri de bu. Zaman ilerledikçe taşlar yerine oturacak. Galibiyet elbette önemli, ancak kaybetmek iki takım için de dünyanın sonu değil” dedi.
Forvete moral
? Ufukhan’la sağ bek, Fuat’la stoperi sağlama alan Ertemçöz, Yiğitcan’ın form tutması, sol bek Murat’ın üstün gayreti sayesinde savunmada sıkıntısız. Forvete sahip çıkan,  Mehmet Şen, Ergun, Bakouboula ve Burak’ın pozisyon bulma sıkıntısı çekmediğini söyleyen Ertemçöz, “Golcüler bir açılacak, pir açılacak” diye konuştu.

Wasswa hala yok

Haberin Devamı

ALTAY’ın Karabük’ten kiraladığı  Wasswa’nın, 1 Eylül’de milli maç için gittiği Uganda’dan hala dönmemesi yöneticileri çileden çıkardı. Hafta başına kadar görüşebildikleri Wasswa’nın iki gündür telefonlara da çıkmaması kurmayları endişelendirdi. Menajerinin “Dubai üzerinden bir uçak bulmuş, hafta içinde İzmir’de olacak” demesine rağmen ortaya çıkmayan Wasswa, kendisini derbide kullanmak isteyen Ercan Ertemçöz’ün de elini kolunu bağladı. Ertömçüz’ün, 15 gündür takımdan uzak kalan Ugandalıyı kadroya almayacağı öğrenildi.

Tribünler dolsun
ALTAY Kaptanı Cenk ile KSK Kaptanı Okan, tribünleri dolu görmek istediklerini söyledi. Sakatlığı nedeniyle oynayıp oynamayacağı henüz belli olmayan Cenk, “Herkes centilmence destek vermeli” derken, Okan, “İki takımın da galibiyete ihtiyacı var. Ben de gol orucumu bu maçta bozmak istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

KSK'nın büyük kozu orta sahada

/images/100/0x0/55ea48cbf018fbb8f875f361

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

Kılıç, Bilal’i kilit isim olarak görürken, orta sahadaki zenginliğe de güveniyor.

KARŞIYAKA’nın dümeninde çıktığı ilk maçta Akhisar Bld ile golsüz berabere kalan Teknik Direktör Kemal Kılıç’ın, Altay randevusunda en büyük kozu orta saha olacak. Bu alanda Bilal, Kıvanç, Tiago, Erçağ, Mustafa Sevgi, Barış, Taha, Aykut, Baykal, Erhan, Gökhan gibi yıldızları bulunan Kılıç, yeşil-kırmızılı ekibe ısınan Bilal’i derbinin kilit ismi olarak görüyor. Öğrencilerine çeşitli hücum varyosyonları çalıştıran tecrübeli teknik adam, gol yollarındaki sıkıntıya derbide nokta koymak istiyor.
Derbilerin atmosferi çok farklı olur
? Çıkış yakalamak için galibiyet serisi yakalamaları gerektiğini belirten Kılıç, “Kadroyla ve takımın durumuyla ilgili ne KSK’nin, ne de Altay’ın  bahane üretme şansı yok. Eldeki alternatifleri en iyi şekilde kullanacağız. İki takım da birbirini iyi tanıyor, güçlü ve zayıf yönlerini biliyor. Benzer özelliklere sahip kadrolar var. Derbilerin atmosferi farklı olur. Galibiyet, oyuncuların o anki konsantrasyonları, dikkatleriyle doğru orantılı. Maça mental olarak daha iyi hazırlanıp gününde olan takım sahadan galip ayrılır” dedi.
Kadromuz güçlü
? Oyuncuları yüzde yüz hazır hale getirmek için çaba harcadıklarını vurgulayan Kılıç şunları söyledi: “Öğrencilerimle bir haftadır çalışıyoruz. Güçlü bir kadroya sahibiz. Eksilerimiz ve artılarımız var. Derbinin özellikle son bölümünde kondisyon eksiğimiz ortaya çıkarsa, saha içinde yardımlaşarak sorunu çözeceğiz. Kazanmaktan başka hiçbir düşüncemiz yok.”

Göztepe’ye derbi ayarı

Haberin Devamı

ATATÜRK Stadı’nda pazar günü saat 19.30’da oynanacak Altay-Karşıyaka derbisi nedeniyle, Alsancak Stadı’nda aynı gün saat 20.30’da başlaması gereken Göztepe-İskenderun karşılaşması bir gün sonraya ertelendi. Futbol Federasyonu, İzmir Valiliği’nin güvenlik nedeniyle yaptığı uyarıyı dikkate alarak Göztepe-İskenderun randevusunu pazartesi günü saat 20.30’a kaydırdı. İzmir’de cumartesi günü Bucaspor-G.Saray, pazar günü Altay-Karşıyaka, pazartesi günü ise Göztepe-İskenderun maçları var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!