Alsancak'ta su borusu patladı hayat felç oldu

Güncelleme Tarihi:

Alsancakta su borusu patladı hayat felç oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 11:18

İzmir'de bu sabah Alsancak Mimar Sinan Mahallesi sakinleri güne yaz ortasında su baskını korkusuyla uyandı.

Haberin Devamı

Ziya Gökalp Bulvarı No: 29 önünde basınç nedeniyle su borusu sonundaki metal tıpanın büyük bir gürültüyle kopması sonucu kaldırım ve asfalt çöktü. Apartman altındaki işyerlerini basan sular, İZSU ekipleri kesinceye kadar Alsancak Gar'ı önüne kadar aktı, trafik felç oldu.

Alsancakta su borusu patladı hayat felç oldu

Mimar Sinan Mahallesi, Ziya Gökalp Bulvarı No: 29 C Blok önünde sabah saat 08.15 sıralarında, çevre sakinleri korkutan bir gürültü meydana geldi. Gürültünün İZSU'nun apartman önünde son bulan ve ucu tıpayla kapatılan içme suyu borusunun patlamasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Fazla gelen basıncın etkisiyle tıpanın bulunduğu borunun son bölümü koptu. Basınçlı suyun zemindeki kum ve çakılı dışarı atmasıyla kaldırım ve asfalt çöktü.

Haberin Devamı

Alsancakta su borusu patladı hayat felç oldu

Sağı ve solunda araç park etmiş olmasına karşın şans eseri çöken kısmın üzerinde bir aracın olmaması zararı azalttı. Ancak, İZSU'nun suyu kesene kadar akan sular nedeniyle apartman altında yer alan biri çiçekçi diğeri boş iki dükkanı su bastı. Çiçekçi Nihat Ateş, kovalarla suyu boşalttı. Su Alsancak Garı önüne kadar etkili oldu. Trafik de olumsuz etkilendi. İZSU ekiplerinin müdahalesiyle su kesildi. Çevre sakinleri aynı durumun bir kez daha meydana geldiğini belirterek İZSU'nun kalıcı önlem almasını istedi. İZSU yetkilileri, basınç nedeniyle tıpanın yerinde koptuğunu belirterek, tıpanın yerine takılacağı, üzerine de beton döküleceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!