Alman sofrasına cipura levrek

Güncelleme Tarihi:

Alman sofrasına cipura levrek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2012 00:00

Almanya’nın Bremen şehrinde Uluslararası Su Ürünleri Fuarı’nda Türkiye standında şov yapıldı. Üç gün boyunca yaklaşık 2 bin kişiye özel olarak pişirilen çipura, levrek ve tütsülenmiş alabalık ikram edildi.

Haberin Devamı

SU Ürünleri Tanıtım Grubu, Avrupa’da düzenlenen en büyük su ürünleri fuarları arasında yer alan ‘Bremen Uluslararası Su Ürünleri Fuarı’nda tüm dikkatleri üzerine topladı. Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Alman ve diğer ülkelerden gelen Avrupalı alıcıların yoğun ilgisinden memnun olduklarını kaydetti.

Hedef 100 milyon dolar

Türk su ürünleri sektörünün ihracatının son 10 yılda 6 kat artış gösterdiğine işaret eden Kızıltan, “Almanya’ya ihracatımız 2010 yılında 38 milyon dolar seviyesinde iken, 2011’de yüzde 68’lik artışla 64 milyon dolara ulaştı. Sektörümüzün ihracatının yüzde 15’i Almanya’ya gerçekleşti. Bu ülkede 3 milyona yakın gurbetçimiz var ve Türk ürünlerini tercih ediyor. Onların itici gücü ile 2012’de Almanya’ya olan ihracatımızı 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Talep çok yoğun

Haberin Devamı

Almanya pazarında özellikle levrek, alabalık, çipura gibi ürünlerin bilindiğini ve yoğun talep olduğunu anlatan Kızıltan, 2012 yılında dünya genelinde 6 tane su ürünleri fuarına katılacaklarını, Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun yürüttüğü çalışmaları ile 2023 için belirledikleri 3 milyar dolar ihracat hedefini aşacaklarını sözlerine ekledi.

ÖZEL AŞÇI ÖZEL LEZZET

Fuarda üç gün boyunca D Hotel Maris aşçısı Ekrem Şirin özel soslarla pişirilen balık ikram etti. STG standında fuar süresince 2 bin civarında katılımcıya Türk balıkları tattırıldı. STG Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, “Avrupa’da yaşanan olumsuz hava şartlarına rağmen çok iyi tanıtım yaptık, etkili olduk” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!