“Allah Selamet versin”

Güncelleme Tarihi:

“Allah Selamet versin”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2013 00:00

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye ve kendisine yönelik olumsuz söylemlerde bulunanlara “Biz bir nebze daha hizmet için çalışıyoruz. Konuşanlar konuşacak. Dedikodu yapanlar yapacak. Onlara Allah SelamEt versin, yolları açık olsun” dedi. Kocaoğlu, Diyarbakır gezisini eleştirenlere ise yüreğinin sesiyle hareket ettiği yanıtı verdi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZBETON'a 13 milyon 369 bin 280 TL bedelle alınan 20'si iş makinası 61 aracın hizmete alım törenine katıldı. CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu, İlçe Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Urla Beledyie Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve işçiler de yeraldı. İşçiler üzerinde Kocaoğlu'nun resmi ve “İzbeton çalışanları sizle gurur duyuyor, İzmir Aziz'dir Aziz kalacak” dövizleri taşıdı.

Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada, İzmir'de yapılan projeler, EXPO çerçesindeki çalışmallar, 2005 yılında düzenlenen UNIVERSIADE'ın kenti dünyada tanıttığını söyledi. Bu nedenle eskiden ayda bir gelen başkonsolos veya büyükelçilerin artık günde bir kaç ziyaret gerçekleştirdiğine dikkat çeken Kocaoğlu, kentin her geçen gün kalkındığını ve geliştiğini dile getirdi. Göreve geldiğinde 80 bin yolcu taşınan raylı sistemde artık 400 bin yolcuya ulaşıldığını, 11 km raylı sistemen 96,5 km'ye çıktığını belirten Kocaoğlu “Yani her sene bugüne kadar yapılanı katlaya katlaya özellikle raylı sistem ulaşımına geliştirdik. Sadece geçen senenin sonu bu sene başında 600 yeni otobüs aldık. Klimasız otobüsümez nerdeyse kalmadı. Yüzde 85'i alçak tabanlı engelli rampalı otobükler seferde çalışıyor. Hedefimiz engellileren durağa gelen otobüslerin hepsine kolaylıkla binebilmesini sağlamak” dedi.

Haberin Devamı

“Allah Selamet versin”

YENİ BAĞLANIN 9 İLÇENİN ASFALTINI YAPACAĞIZ

Kocaoğlu, göreve geldiğinde asfalt ihalesi bedelini 50 milyon TL olduğunu, yeni ilçelerin bağlanması sonrası bu rakamın en son 189 milyon TL'ye çıktığını belirtti. Altyapının bir belediye başkanı için en zor iş olduğunu belirten Kocaoğlu, “Biz kenti altyapıdan başlayarak kalkındırmayı, sorunları çözmeyi hedefledik. Vatandaş bizi anladı. Bugün 21 ilçenin altyapı sorunların helmen hemen bitirdik. Tabii ki bitmeyecek eskiyecek, bozulacak, patlayacak, çatlaycak. Yenileri alınacak, yapılaak. Yatırımlar durmaycak. Şimdi de yeni bağlanacak 9 ilçenin yollarını asfaltlamak için 18 Haziran'da ihale yapacağız. Gecikme, bürokrasi, prosedür gereği güçlükler olabilir. Aşamayacağımız engel yok” dedi.

Haberin Devamı

HAYAL PROJELERİMİZ YOK

İşlerin geciktiği eleştirilerine zaman zaman kendisinin de katıldığını belirten Kocaoğlu, “İşler gecikti” denilebileceğini, “Eksiklikler var” eleştirisi yapılabileceğini, “Daha çok yapılacak iş var” uyarısında bulunulabileceğine dikkat çeken Kocaoğlu “Bunları ben de söylüyorum. Ama ‘Ayrım yaptı' diyemezsiniz. Kentin, vatandaşın vatandaşın devletin malına er sürdü' diyemezsiniz. Önemli olan çalışmak ve üretmektir. Bugün Hazine'ye borcu olmayan tek Büyükşehir Belediyesi İzmir'dir. Hazine garantisi olmadan istediğimiz krediye hem iç pazarda hem uluslararası pazarda buluyoruz. Hazinenin kredi notu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notu aynı açıklandı. Buna ulaşan başka devlet kurumu yok. Bunu başardık. En borçlu iki üç belediyeden biriyken en güvenli, dünya çapında Türkiye'nin en güvenli belediyesi en güvenli kurumu haline geldik” dedi.

Haberin Devamı

Dokuz yıldır kimsenin alacak ödemesini aksatmadıklarını, kapıya tahsildarları çek almak için getirtmediklerini belirten Kocaoğlu, işlemleri biten alacaklının banka hesabına parasının otomatik yatırıldığını söyledi. Vadesi geçmiş kimseye borçları olmadığına dikkat çeken Kocaoğlu,“Eskiden işçiler aylarca ikramiye alamaz, maaşlar gecikirmiş. Bizim belediyemizde her şey tıkı tıkır ödeniyor” dedi. Yatırımlarda kaynakları doğru kullandıklarına dikkat çeken Kocaoğlu “Hayal projelerde, işe yaramayecak, 10 sene sonra lazım olacak projelerde kendimizi aramadık. Ayakları yere basan en acil projlerden başladık. Bugün değil Türkiye'de hiç bir belediyenin tek kalemde 400 milyon TL'lik Gaziemir Fuar alanı ihalesine çıkmadı. Göze alamadı” dedi.

Haberin Devamı

“Allah Selamet versin”

YOLLARI AÇIK OLSUN

Aziz Kocaoğlu, kendisine ve belediyeye yöneltilen eleştirilere de yanıt verdi. Kocaoğlu, “Biz söylenenlere 'dedim dedilere' cevabı bıçak kemiğe dayanmadan vermiyor, polemik yaratmıyoruz. Kentin moralini bozmuyor, İzmir'i dedikodu arenasına çevermiyoruz. Susuyoruz, yutkunuyoruz, işimize bakıyoruz. Bir nebze daha hizmet için çalışyoruz. Konuşanlar konuşacak. Dedikodu yapanlar yapacak. Onlara Allah Selamet versin. Yolları açık olsun. Biz iş yapacağız, hizmet üreteceğiz” dedi.

SENDİKALARI ELEŞTİRDİ

Kocaoğlu, taşeronlaşmaya mücadeleyi yasal zeminde yaptıklarını ancak çözümen iktidar ve muhalefet partilerin parlementoda elbirliği ve gönül birliğiyle Türkiye'de taşeron sistemi kaldırması olduğunu söyledi. Kocaoğlu, toplu sözleşme görüşmelerindeki uzlaşmazlıklara da dikkat çekerek “Taşeronlaşma emek sömürüsüdür. Ama sendikalar işçi arkadaşlara İZBETON'un, İzmir Büyükşehir Belediylesi'nin, özel sektördeki işadamını nveremeyeği paranın peşinde koşarlarsa da olmaz. İğneyi başkanıa çuvaldızı kendine batırmalısın” dedi. Kocaoğlu'na konuşmasında sonra Belediye-İş sendikası altın bir nazarlık taktı. Bir buket çiçek verdi.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR GEZİSİ ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Basın mensuplarının soruların yanıtlayan Kocaoğlu, Diyarbakır gezisi eleştirilerine yanıt verdi. Kocaoğlu, “Tabii ki eleştiri olacak. Tüm eleştirileri saygıyla karşılıyorum. İnandığım, yüreğimin emrettiği işi yaptım. Polemiğe girecek durumum yok. Tüm arkadaşların düşüncelerine saygı duyuyorum. Tabii ki konuşulacak. Konuşuldukça tartışıldıkça tartışacaklar. Daha doğrusunu daha güzelini bulacağız. Hep beraber ülkeye barışın gelmesi, ülkenin kaynaşması için destek vereceğiz. Doğru olduğuna inandığmız işi yaptım. Doğru olduğuna inandığım işleri yapmaya devam edeceğim” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!