Aliağa’da termik santrale karşı şenlik

Güncelleme Tarihi:

Aliağa’da termik santrale karşı şenlik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2012 14:15

Aliağa'da kurulmak istenilen termik santrallere karşı başlatılan etkinlik miting ve şenlik ile gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Aliağa’da kurulmak istenilen yedi termik santrale karşı İzmirliler ’de kamuoyu oluşturmak amacıyla yaklaşık iki ay önce “Termik Santrale Karşı 1 Milyon İzmirli” imza kampanyası ile başlayan hareket etkinliklerine Hıdırellez Şenliği katıldı. 1 Milyon İzmirli Termik Santrale Karşı Koordinasyonu, Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek miting ve şenliğe tüm İzmirlileri davet etti. Koordinasyon adına açıklama yapan Günseli Kaya, “6 Mayıs günü herkesi 1 Milyon İzmirlinin bir parçası olarak termik santrale karşı hayır demek için Aliağa’ya bekliyoruz. Çevresi için duyarlı herkes ile birlikte hıdrellez ateşiyle termik santral ateşini söndüreceğiz” dedi. İmza kampanyası ile başlayan süreçte yapılanlar hakkında bilgi veren Kaya, “İzmir’i doğası ve canlılarıyla birlikte korumak ve savunmak amacıyla yola çıktık. Yapılması düşünülen termik santrallerle ilgili olarak gerek halkı gerekse yöneticileri bilgilendirmek için çeşitli faaliyetler düzenledik, broşürler dağıttık, imza masaları açtık. TBMM Çevre Komisyonu üyeleri ile görüştük” diye konuştu. İzmir’in yenilenebilir enerji kaynakları bakımından zengin olduğunu hatırlatan Kaya, ithal kömüre dayalı termik santrallerin İzmir’in hava kalitesine vereceği zarara da değindi.

Haberin Devamı

HEM MİTİNG HEM ŞENLİK
Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda 6 Mayıs Pazar günü saat 13.00’te başlayacak etkinliğe çok sayıda sanatçı destek veriyor. Etkinlik kapsamında mitingin ardından Entu, Eski Bando, Mecaz, No Name, Gadjo Ensemble, Ena Laika, Zigzag ve Ahmet Gülşen konser verecek. Konserin ardından meydanda hıdrellez ateşi yakılacak. Ayrıca bir grup termik santral gönüllüsü 5 Mayıs Cumartesi günü şenliğin yapılacağı meydanda piknik yapacak ardından da geceyi çadırlarda geçirecek.

300 BİN İMZA
İzmir’de kamuoyu oluşturmak amacıyla Şubat ayında başlatılan “Termik Santrale Karşı 1 Milyon İzmirli” imza kampanyasının duyarlı insanları bir araya getirmeyi amaçladığını söyleyen Avukat Arif Ali Cangı ise toplanan imza sayısının 300 bini aştığını söyledi. Cangı, “İmza toplamaktaki amacımız imza masalarında vatandaşlarla temas edip onlara termik santralleri ve İzmir’i bekleyen tehlikeyi anlatmaktı. Bunun için Karşıyaka, Bornova, Kıbrıs Şehitleri gibi yerlerde masalar oluşturduk. Çok büyük ilgi gördü. Oluşturduğumuz bir internet sitesinde de buna devam ettik. Ancak çok güzel bir gelişme oldu. Bizim dışımızda duyarlı vatandaşlar gönüllü olarak okullarda, işyerlerinde herkes imza toplamaya, topladığı imzaları da bize göndermeye başladı. Bu da bizim başlattığımız hareketin ne kadar isabetli olduğunu gösterdi" dedi. Pazar günü yapılacak miting ve şenliğe büyük bir katılım beklediklerini sözlerine ekleyen Cangı, “Eğer katılım beklediğimiz gibi olursa bundan sonraki süreçte enerji politikalarının ne olacağına yönelik çalışmalar yapılacak. Yurttaşların bu konuda sözü duyurulmuş olacak” diye konuşt

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!