Ali Engin konuştu!

Güncelleme Tarihi:

Ali Engin konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 14:31

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nden belediye başkan adayı olma talebi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Görevinde kal” talimatı ile engellenen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 30 il yönetim kurulu üyesi ve 30 ilçe başkanı ile toplantı yaptı. Engin, daha büyük bir heyecanla görevinin başında olduğunu belirterek, yüzde 60 oy hedefi koydu.

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Karşıyaka Belediye Başkan adayı gösterilmemesini şöyle açıkladı:
“18 aydır bu görevi sürdürüyorum. Büyük onur duyuyorum. Partiye uzun yıllar hizmet eden biriyim. Karşıyaka örgütünün büyük bölümünden, yaşadığımız, siyaset yaptığımız bölgeden bu görevi üstlenmem ile ilgili talep geldi. Ben de bu talebi üst yönetime aktardım. Onlar da değerlendirdiler. En son Genel Başkan ile Balıkesir'de görüştüm. Bu süreçte bu görevde kalmamın daha uygun olacağı konusunda karşılıklı olarak mutabakata vardık. Onurla, şerefle bu görevi sürdürmeyi kabul ettim. Partinin tüm üst yönetimi ve Genel Başkan örgüte ve bana güven duyduklarını söyledi. Bu güvene layık olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

“HAKKIMI İZMİRLİLER LEHİNE KULLANDIM”
İl Başkanı Engin, bir basın mensubunun “Madem bu kadar başarılısınız, Genel Başkan da güven duyuyor. Aday gösterilmeme gerekçeniz açıklandı mı? Genelgeye uymamanız gerekçe olabilir mi?” yönündeki sorusunu şöyle yanıtladı:
“CHP'de her üyenin, kamu görevlisi olmayanların bile 1 Aralık'ta görevlerinden istifa edip aday olma hakkı vardı. Bu hak beni de kapsıyordu. Bu hakkı kimse ile paylaşmam. Bu hakkımı İzmirliler'in lehine kullandım. Hiçbir genelge insanların kanunlardan aldığı hakkı alamaz. Benden partinin başında olmam istendi. Ben de parti hiyerarşisi içinde siyaseti kendi çıkarları için değil parti için yapan birim. Örgüt bizi bilir. Zamanında da belli görevler talep etmiştik. Bugün, burada kalmam istendi. Daha büyük bir heyecanla görevimin başındayım. Partiyi iktidara getireceğim.”

Ali Engin konuştu

“KİMSEYE NEFRETLE HIRSLA BAKMAM”
İl Başkanı Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın aday olmasını istemediği ve bunun için çalışacağı yönündeki iddiaları yalanlayarak, şöyle konuştu:
“Karşıyaka'da hiçbir sorun yok. Yüzde 75 oy alcağız. Bunu bir arkadaşımızla alacağız. Arkasında duracağız. Bu mevcut beledi başkanı da başka bir başkası da olabilir. Adaylarımızı belli lobiler değil halk, örgüt belirleyecek. Halk istiyorsa belediye başkanımız üç ya da dört dönem de yapabilir. Cevat Durak'la şahsi hiçbir sorunum yok. Görevine devam edebilir. Halk, örgüt istemiyorsa yerini başka bir arkadaşımıza bırakacak. Benim kimseye karşı karşıtlığım da yok. Ne kişiliğim, ne siyasi anlayışım buna uyar. Kimseye nefretle hırsla bakmam. Cevat Durak 30 yıllık arkadaşımdır. Başarılıysa göreve devam edecek halk istemiyorsa görevi bırakacak. Kendi görüşümü sorarlarsa yetki kurullara söylerim.”

Haberin Devamı

“GÖRÜŞ VERMESELER SIKINTI OLURDU”
Engin, CHP'nin İzmir milletvekillerinden yedisinin Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret ederek, adayların halka ve örgüte sorarak belirlenmesini istemesini ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu aday gösterilmemesi talebini dile getirmesini şöyle değerlendirdi:
“Genel Başkan ile ben de görüşüyorum, daha önce ilçe başkanları da görüştüler. Görüşülmese sıkıntıdır. Dolayısıyla aday belirleme sürecinde milletvekillerinin de görüşü vardır. Kendilerini kutluyorum. Kendi görüşlerini ve önerilerini sunmuşlardır. Tam da zamanı. Adayımız, 15'inden sonra belli olacak. Şimdi söylemeyeceklerde ne zaman söyleyecekler. Bizde demokrasi var bizi diğer diktatör partilerle karıştırmayın. Herkes görüşünü söyler.”

Haberin Devamı

“SEÇİME HAZIRIZ”
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partisinin seçime hazır olduğunu, il yönetiminin ve tüm ilçe yönetimlerinin seçime borçsuz girdiğini, mali yapılarının şeffaf olduğunu belirterek, İzmir'de yüzde 60 oyla büyükşehir ve 30 ilçe belediyesini kazanacaklarını ileri sürdü. Engin, hafta sonu bir sivil toplum örgütünün faytonla metro eylemi yapıp, ‘metrotay' adını verdiğini hatırlatarak, “Demokraside bunlar olabilir. Herkes eylem yapabilir ama Ankara'da 15 yılda yapılmış 1 kilometre metro hattı yok. Ankara Türkiye'nin en borçlu, en batak belediyesi. İzmir ise Türkiye'nin en temiz yönetilen belediyesi. Yapılan tüm haksız hukuksuz müfettiş incelemelerine, 600 polisle gerçekleşen baskına rağmen çocuklara mandalina ve süt, öğretmenlere şal dağıtılması ortaya çıktı. Bu bizim için gurur vesilesidir” dedi.

Haberin Devamı

MÜTEAHHİTLER, DOLAR DOLUSU BAVULLAR
Engin, AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte karayolları ve demiryolları müteahhitlerinin dolar dolusu bavullarla kente geleceğini öne sürerek, şöyle konuştu.
“İnciraltı bizim için EXPO'dan daha önemlidir. Bakanlar Kurulu kararıyla bölgenin dört katlı termal turizm alanı ilan edilmesine devam edeceğiz. Bunun takipçisi olacağız. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın 35 projesi nerede? Yapılan yatırımlar dış kredi ile ve özel sektör tarafından gerçekleştiriliyor. Bunları, Binali Yıldırım yapmıyor. Bunu meydanlarda haykıracağız. İzmir kamu yatırımı bekliyor. Sadece belediyelerin yaptığı yatırımlarla olmuyor. Hükümet kendi belediyelere arazi tahsislerini bedava veriyor, izinler bir hafta sürüyor. Müteahhit paralarıyla propaganda yapıyorlar. Medyayı teslim alıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Bizim yandaş müteahhitlerimiz yok. Büyükşehir Belediyesi müteahhitlerinden parti, 1 lira bile masraf yapmadı. Yakında İzmir'de karayolları, demiryolları müteahhitlerini, GSM operatörlerinin araçlarını göreceğiz. Geçen gün bir GSM operatörü tam sayfa ilan vermiş içinde Binali Yıldırım'ın resimleri vardı. Eşit ve adil olmayan güce örgütle ve İzmirli ile karşı duracağız. Müteahhitleri İzmir'e sokmayacağız. Binali Yıldırım'a sunmak için hazırladıkları dolar dolu bavulları İzmir'e sokmayacağız. Çuvallara koydukları bavullarla seçim kampanyası geçirmeye geliyorlar. Buna ‘dur' diyeceğiz. Bu hesabı yapıyorlar. Bunu teşhir ereceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!