Fulya OMAÇ, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2012 13:28
TÜRKİYE’nin turizmde önde gelen turizm merkezlerinden Çeşme’nin Alaçatı Beldesi, şimdi de lavanta balı ile adını duyurmaya hazırlanıyor.
Yedi dönümlük bir lavanta tarlası içine yerleştiren 30 ana kovan ile ‘lavanta balı’ üretimine başlandı. Sonradan eklenen 9 oğul kovanla kapasite daha da artırıldı. Alaçatı’nın zengin ve güçlü aromalı bitki örtüsünün arıcılık yapmaya çok uygun olduğunu belirten üretici İbrahim Topal, “Lavanta tarlamıza konuşlandırdığımız kovanlarımızla artık yerli kekik balımıza lavanta aroması da katacağız. Haziran ayı sonunda çiçek açmaya başlayan lavantalardan nektar alan arıların ürettikleri balda lavantanın etkisi çok yoğun olacak. Temmuz sonuna doğru bal alacağız. Önce farklı üniversitelerin gıda fakültelerinde tahlillerini yaptıracağız, sonra da satışa sunacağız” dedi.